Taiteiden yön juhlavuosi näkyy ympäri kaupunkia

Taiteiden yötä vietetään tänä vuonna 12. elokuuta. 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi luvassa on erilaisia tempauksia, kuten kilpailu kauneimmasta vaasalaisesta puutarhasta ja leivoskilpailu paikallisille leipomoille.

– Kaupungin kahviloihin, museoihin, ravintoloihin ja kirjastoihin jaetaan myös kolmetuhatta postikorttia, joilla voi maksuttomasti lähettää Taiteiden yön tervehdyksen, kertoo kulttuurisuunnittelija Leena Nyqvist kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Pitkin poikin kaupunkia

Mukaan Taiteiden yön ohjelmaan voi ilmoittautua 26. kesäkuuta saakka. Juhlavuosi on Nyqvistin mukaan omistettu pienille tapahtumille ympäri kaupunkia.

– Tapahtumia ripotellaan pitkin ja poikin kaupunkia, ja esiintymispaikkoina ovat puistonpenkitkin, kertoo Nyqvist.

Kaupungin nuorisovaltuuston kanssa yhteistyössä järjestetään nuorisotapahtuma Graffitilandiassa, jos sen puitteet ovat elokuussa kunnossa.

– Nuoret ovat todella innostuneina ja aktiivisina mukana suunnittelemassa, ja mukaan tapahtumaan on ilmoittautunut jo parikymmentä bändiäkin. Jos Graffitilandiaan ei päästä, tapahtuma pidetään Hietasaaressa, sanoo Nyqvist.

– Juhlavuoden yleisöohjelma riippuu kuitenkin vielä vallitsevasta koronatilanteesta, hän lisää.

Koko Vaasan juhla

Nyqvist kannustaa myös kaupunkilaisia suunnittelemaan ohjelmaa.

– Taiteiden yö on koko Vaasan juhla, ja ohjelmaideoita voi vielä ehdottaa, hän sanoo.

Aiempien vuosien tapaan kaupunkilaiset voivat ilmoittautua mukaan Taiteiden yöhön myös vapaaehtoisiksi. Avustajat hoitavat henkilökunnan apuna erilaisia tehtäviä, kun tapahtumat levittäytyvät ympäri kaupunkia.

– Toivomme myös sellaisia vapaaehtoisia, jotka ovat innostuneita tekemään esimerkiksi somepostauksia ja vloggauksia, vinkkaa Nyqvist.

Raija Koivisto