Vaasalaiset antavat ylihyvät vinkit: Ainakin näihin kohteisiin kannattaa kesävieraan tutustua, kun tulee aurinkoiseen Vaasaan

Kotimaanmatkailu on suomalaisten suosiossa jo toista kesää peräkkäin. Vaasan seudullakin näkyy ilahduttavan paljon turisteja päivittäin.

Kysyimme vaasalaisilta suosituksia, mitkä ovat Suomen aurinkoisimmassa kaupungissa kesävieraille ehdottomasti tutustumisen arvoisia paikkoja.

Fahlerit

Minna Helminen-Fahler, Petri Fahler ja Effie-koira: Ukkokari on miellyttävä paikka. Siellä on hyvää ruokaa ja hyvää menoa. Sinne päästäkseen ei tarvitse venettä, mutta silti siellä pääsee saaristofiilikseen.

Emmi

Emmi-Maria Lahtinen: Sisäsatama on hieno paikka. Ensin voi kiertää Kuntsin museon ja siirtyä siitä viereiselle terassille.

Jokinen

Jari Jokinen: Ohjaisin turistin saaristoristeilylle. Siellä näkee Vaasan saariston kauneuden.

Kenkäkauppias

Jan Isaksson: Vanha Vaasa kokonaisuudessaan on näkemisen arvoinen. Siellä on historiaa ja paljon katsottavaa. Esimerkiksi Mustasaaren kirkko puistokatuineen on upea. Raunioilla olisi hienot puitteet järjestää erilaisia kesätapahtumia.

Penttijavaimo

Pentti ja Marja Huovari: Hovioikeudenranta ja kaupunginranta kokonaisuudessaan ovat upeita. Se on vilvoittavaa, merellistä Vaasaa ravintoloineen.

Kiviniemi

Sinikka Kiviniemi: Suosittelisin kesäkävelykatua. Täällä on mukava tunnelma ja paljon hyviä kahviloita.

Teksti ja vastaajien kuvat Miika Huhta