Uutiset

Vaasan Kiisto on pelannut alkukauden hyvin – Tähtäimessä keväällä ovat finaalipelit

Kiistolla on ollut hyvä alkusyksy. Runsas viikko sitten Kiisto voitti salolaisen LP Viesti Akatemia -joukkueen lukemin 3–0. Kuva: Juha Ekholm
  • Vaasa

VAASA

Naisten 1-sarjaa pelaava joukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa toisella sijalla.

Vastuuvalmentajana toimiva Patrik Ojaniemi on tyytyväinen syksyn peleihin, mutta samalla hän myös tiedostaa, että työtä on vielä paljon edessä.

– Pelit ovat menneet tuloksellisesti hyvin. Seitsemässä ensimmäisessä pelissä on ollut vain yksi huono erä. Pelillisissä asioissa on kuitenkin vielä kehitettävää, jotta saamme pelin toimimaan kevättä ajatellen niin kuin haluamme.

Hyvä energia joukkueessa

Kiisto pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa naisten 1-sarjassa ja pääsi välieriin saakka eli neljän parhaan joukkoon.

Joukkueen kapteeni Alisa Mansikka-Aho sanoo, että Vaasan Kiiston keskeisenä tavoitteena tällä kaudella on saavuttaa 1-sarjan finaalipaikka.

Hän myös painottaa sitä, että joukkueen tulee kehittää peliä ottelu kerrallaan, jotta tavoite voi toteutua.

– Kaikki työ, mitä teemme salilla ja sen ulkopuolella, tähtää siihen, että olisimme parhaimmillamme keväällä pudotuspelien alkaessa.

Kiiston joukkue on hitsautunut hyvin yhteen. Naiset viihtyvät yhdessä ja kun menestystä tulee, on tekeminen helpompaa.

Menestyminen kasvattaa kuitenkin myös odotuksia.

– Viime kaudella olimme sarjanousijajoukkue. Nyt, kun kaikki tietävät, mihin pystymme, se luo toki painetta joukkueelle. Pyrimme kuitenkin keskittymään omaan tekemiseemme ja pitämään pelin rentona.

Vaasalaisuus seuran keskiössä

Tällä hetkellä Kiiston joukkueessa on kolme seuran omaa vaasalaista kasvattia, ja yksi pelaaja on Mustasaaresta.

Vaasanseudun Urheiluakatemian kautta joukkueessa on nyt yhdeksän pelaajaa. Vaasan ulkopuolelta joukkueeseen on liittynyt yhdeksän pelaajaa, joista seitsemän on lähikunnista.

Seuraava kotiottelu pelataan tulevana viikonloppuna 28.11. kello 16 lempääläläistä Lempo-Volleyta vastaan Variskalla.

Vaasan Kiiston vastuuvalmentaja odottaa joukkueeltaan ehjää suoritusta. Vastustajaa ei hänen mukaansa sovi aliarvioida.

– Otteluihin on aina asetettu tilastolliset tavoitteet. Vastassa on nousijajoukkue Lempo-Volley, joka on pystynyt horjuttamaan meitä aiemmin. Siitä pitää ottaa opiksi. Uskon, että ehjällä pelillä tulos on meille positiivinen.

Vaasan Kiisto on lahjoittanut Vaasan kirjastoon ja Variskan sivukirjastoon kumpaankin kaksi kausikorttia, joita lainaamalla pääsee katsomaan naisten 1-sarjan kotiotteluita.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka