Vaasan tori avautuu festareille

Perjantaina Vaasan torilla juhlitaan Butcher & Banker Festivalia. Festivaalia tehdään vahvalla support your local -meiningillä, ja lavalle nousevat Klamydia, Stig, Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu, Elonkerjuu ja Oneviolin.

– Lavalla tullaan varmasti näkemään ainutlaatuisia kokoonpanoja ja yllätysnumeroja, kun nämä artistit saadaan samana iltana samalle stagelle. Säätkin suosivat meitä kerrankin kunnolla, tapahtuman promoottori Timo Tiilikka iloitsee.

Ylimääräistä latausta

Artistit odottavat innolla paluuta yleisöjen eteen. Keikkailun makuun takaisin jo päässyt Klamydia nousi uudella albumillaan listaykköseksi, ja festareilla kuullaan uutta ja vanhaa tuotantoa.

– Vaasan keikoissa on aina ylimääräistä latausta ja pari ylimääräistä perhosta vatsassa. Korona-aikana meiltä peruuntui 130 keikkaa, ja on mahtava päästä takaisin yleisön eteen. Nyt otetaan menetettyä takaisin, sanoo Vesku Jokinen.

Kuningas Pähkinä & Setä Tamu julkaisivat juuri kesähittipotentiaalia tihkuvan EP:n, ja ainutlaatuinen festarikeikka vedetään livebändin kanssa.

Myös Elonkerjuu tekee odotetun paluun lavalle.

– Viime kesänä pystyimme pelastamaan pari liveleikkaa, mutta sen jälkeen emme ole yleisön edessä soittaneet. On hienoa päästä taas soittamaan, kertoo yhtyeen rumpali Lenni Paarma.

Yksi ensimmäisistä

Butcher & Banker Festival on yksi ensimmäistä koronarajoitusten jälkeisistä yleisötapahtumista Pohjanmaalla.

Kaupunkifestaria rakennetaan Tiilikan mukaan terveysturvalliseksi viranomaisohjeita ja tapahtuma-alan ammattilaisten hyvä käytäntöjä noudattaen, mistä tunnuksena tapahtumalla on Tapahtumateollisuus ry:n myöntämä Check!-merkki.

Elisa Stadionille alunperin suunnitellun konsertin yleisömäärä pidetään kohtuullisena, ja torille kalustetaan myös istumapaikkoja keikkakävijöile.

– Olemme todella innoissamme, kun voimme esitellä aivan uuden festivaalin. Tapahtumaan otetaan 2500 katsojaa, ja ruoka- ja anniskelupisteet sekä yleisön kulkureitit sijoitellaan torille väljästi, kertoo Tiilikka.

– Koko tapahtuma-alue on K18-anniskelualuetta, jonne sisäänkäynti tapahtuu Ylätorin puolelta, hän lisää.

Raija Koivisto