Videopodcast tuo yhteen erilaisia ihmisiä

Vaasan Taiteiden yössä toimintaansa esittelee tammikuussa aloittanut Osuuskunta ura- ja ajatushautomo 3E.

Osuuskunnalla on avoimet ovet kello 16–20 osoitteessa Kalastajankatu 14. Siellä yleisö voi käydä tutustumassa toimintaan ja osallistua yhteisövideopodcastiin, jonka työnimi on To Belong.

Naiset keskiössä

Podcast avaa keskustelua yhteenkuuluvuudesta ja yksinäisyydestä.

Podcastissa keskustellaan siitä, mistä syntyy tunne kuulumisesta osaksi yhteisöä ja mikä synnyttää ulkopuolisuuden kokemuksia.

Osuuskunnan tavoitteena on tukea erityisesti hankalassa työmarkkina-asemassa olevia naisia, jotta he voisivat hyödyntää oman potentiaalinsa työelämässä joko palkkatyössä tai yrittäjinä ja kehittää ja tuottaa palveluita, jotka tukevat muita naisia tekemään saman.

Keskeistä on edistää moninaisuuden ja yhdenvertaisuuden toteutumista työelämässä.

Kolme tunnussanaa

3E koostuu sanoista oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja voimaantuminen (englanniksi equity, equality and empowerment).

Yritys keskittyy lähinnä ulkomailta Suomeen muuttaneisiin naisiin sekä naisiin, jotka kuuluvat vähemmistöryhmiin Suomessa.

3E haluaa myös tukea pienten lasten äitejä, jotka saattavat kokea vaikeaksi työn, yrittäjyyden tai opiskeluiden ja perheen yhteensovittamisen.

– Toivomme, että Taiteiden yön podcast tuo eritaustaisia ja erilaisia ihmisiä yhteen kertomaan tarinoitaan. Se voi antaa ihmisille käsityksen siitä, mitä voi tehdä saadakseen toiset tuntemaan yhteenkuuluvuutta, Kirsi Koivuporras-Masuka, Osuuskunta 3E:n perustaja ja johtaja kertoo.

Taiteiden yönä podcast-studio nauhoittaa tauotta. Sinne voi tulla ilman ajanvarausta vastaamaan kysymyksiin, jotka käsittelevät illan teemaa.

– Ehkä Taiteiden yön podcast herättää uusia ajatuksia tai teemoja, joista haluamme keskustella enemmän, tai syntyy kehittelemisen arvoisia uusia ideoita, Koivuporras-Masuka sanoo.

Jos haluaa osallistua, mutta ei halua puhua podcastissa, on mahdollisuus kirjoittaa vastaukset paperille. Vastauksista kootaan illan aikana installaatio 3E:n seinälle, jossa ne ovat kaikkien kävijöiden luettavissa. Osallistua voi suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Hanna Södergård