Wasa Royalsin naiset tähtäävät sunnuntaina kotivoittoon

Vuosi sitten Wasa Royals perusti naisille oman amerikkalaisen jalkapallon joukkueen. Seuraava näytönpaikka on kotiottelu Oulua vastaan, joka pelataan sunnuntaina.

Päävalmentaja Juuso Saikon mukaan ensimmäisen vuoden tavoitteena oli sisäistää laji naisten kanssa ja rakentaa kilpailukykyinen joukkue. Nyt joukkue pelaa ensimmäistä kauttaan naisten I-divisioonassa.

Kauden kolmannesta ottelusta viime viikolta tuli ensimmäinen kotivoitto, kun Jyväskylän Jaguersit voitettiin lukemin 49-0.

– Peli meni käsikirjoituksen mukaan. Meillä ei ollut hätää missään vaiheessa peliä ja onnistuimme kaikessa, päävalmentajaa tuurannut, puolustuksen takakentän valmentaja Pasi Roimela kertoo.

Roimelan mukaan naiset olivat valmistautuneet otteluun viikon verran. Aiemmin joukkue on voittanut yhden ja hävinnyt toisen ottelunsa.

– Totta kai jokaisesta ottelusta löytyy parannettavaa, mutta kokonaisuutena saimme onnistumisia joka pelaajalle. Lopputulema oli täydellinen ja luulen, että vastustajakin yllättyi, että pelaamme oikeasti ensimmäistä kauttamme, Roimela lisää.

Näytön paikka

Seuraava kotiottelu Oulua vastaan pelataan sunnuntaina. Se on Roimelan mukaan näytön paikka, ja yleisön tuomaa tunnelmaa tarvitaan.

– Pelistä Northern Lightsiä vastaan tulee kuuma. He ovat sarjan ainoa tappioton joukkue tällä hetkellä. Meidän tulee palautua ja treenata hyvin, jotta pääsemme haastamaan Oulua, Roimela sanoo.

Roimela on erittäin tyytyväinen nykyiseen joukkueeseen, sillä kaikilla pelaajilla on enemmän tai vähemmän urheilutaustaa. Myös fysiikka ja peliäly ovat kunnossa.

– Lisäksi pelaajat, jotka ovat aiemmin pelanneet amerikkalaista jalkapalloa, löytyvät juuri niiltä kriittisiltä pelipaikoilta, joissa tarvitaan kokenutta pelaajaa.

Roimela ylistää myös valmennustiimiä, joka koostuu seitsemästä entisestä pelaajasta. Jokainen valmentaja edustaa yhtä pelipaikkaa, mikä takaa pelaajille hyvin yksilöllistä valmennusta.

– Joukkueella on halu kehittyä, pelata ja oppia. Jokainen tietää, että treeneihin tullaan vetämään täysiä kovalla asenteella, ja sitoutuneisuus on järjettömän hyvä. Juuri näillä eväillä on hyvä lähteä eteenpäin, sillä nälkähän kasvaa aina syödessä, Roimela sanoo.

Emilia Kovanen