Uutiset

Perinteikäs parturiliike palasi juurilleen Hovipuistikolle – "Olemme Vaasan vanhin, edelleen olemassa oleva parturi"

Parturiliike Mannerissa työskentelevät yrittäjä Heidi Pukanderin (keskellä) lisäksi parturi-kampaajat Iisa-Riia Kontkanen ja Heli Selkälä.
Parturiliike Mannerissa työskentelevät yrittäjä Heidi Pukanderin (keskellä) lisäksi parturi-kampaajat Iisa-Riia Kontkanen ja Heli Selkälä.
Kuva: Juulia Tuominen
  • Vaasa

Parturiliike Mannerin ympyrä sulkeutui, kun viidenkymmenen Pitkälläkadulla vietetyn vuoden jälkeen yritys on muuttanut Hovioikeudenpuistikolle.

Samalta kadulta liike sai alkunsa vuonna 1952. Parturiliikkeen perusti tuolloin Raili Manner, jonka nimeä yritys kantaa edelleen.

Kuluva vuosi on parturiliikkeelle erityinen, sillä muuton lisäksi se juhlii 70-vuotista taivaltaan.

– Olemme Vaasan vanhin, edelleen olemassa oleva parturi, kertoo yrittäjä Heidi Pukander.

Yrityksen historia on Pukanderilla hyvin hallussa, sillä Raili Mannerin jälkeen yrittäjänä toimi vuosikymmenet Pukanderin äiti. Pukanderin vuoro astua saappaisiin tuli vuonna 2017.

Pitkällekadulle parturi muutti 70-luvun alkuvuosina. Vaikka toimitilat nyt muuttuvatkin, yrityksen henkilökunta ja käytännöt pysyvät pitkälti samanlaisina. Muuttopäätökseen vaikutti nykyisiin toimitiloihin suunnitteilla oleva remontti.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Leikkauksia koko perheelle

Vaikka hiusala on ehtinyt muuttua vuosien saatossa, Mannerin kädenjälki näkyy edelleen yrityksessä siten, että parturiin voi saapua ilman ajanvarausta.

Yrityksessä on ollut alusta asti myös vahva ajatus siitä, että koko perhe voi tulla asiakkaiksi, ja kaikkien hiukset leikataan samalla kertaa.

Vaikka varsinkin alkuvuosina liike oli miesten parturi, Mannerilla on leikattu kauan myös naisten hiuksia.

Pitkäikäisellä parturilla on monia asiakkaita, jotka ovat kuuluneet yrityksen asiakaskuntaan sen alkuajoista lähtien.

Toisaalta asiakkaina käy paljon esimerkiksi opiskelijoita, ja heidän valmistumisensa myötä asiakaskunnassa on vaihteluakin.

Nyt yrittäjä toivoo, että asiakkaat löytävät tiensä myös uusiin tiloihin Hovioikeudenpuistikko 20:een, jossa ovet aukesivat ensi kertaa tiistaina 29.11.

Historialleen uskollisena yritys pyrkii viettämään uusissakin tiloissaan ainakin viisikymmentä vuotta.

Vaikka Vaasassa on paljon partureita, ei kilpailutilanne vaivaa yrittäjää.

– Jokaiselle on löytynyt oma asiakaskuntansa. Mutta tässä on eletty koronaa ja kaikennäköistä. Onneksi hiukset kasvavat aina, Pukander tuumii.

Juulia Tuominen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka