Uutiset

Pyöräilyviikko alkaa tulevana lauantaina – Katso, kuinka runsasta ja ilmaista ohjelmaa Vaasassa on

Pyöräilyviikolla kannustetaan vaasalaisia kulkemaan polkupyörällä töihin ja kouluun. Arkistokuva.
Pyöräilyviikolla kannustetaan vaasalaisia kulkemaan polkupyörällä töihin ja kouluun. Arkistokuva.
Kuva: Eetu Sillanpää

Vaasassa valtakunnallinen pyöräilyviikko alkaa 4. toukokuuta koko perheen pyöräilypäivällä Vaasan kauppatorilla. Viikon aikana on monia muitakin pyöräilyaiheisia tapahtumia.

Pyöräilypäivää vietetään tänä vuonna Pyörä kuntoon -teemalla. Torilla voi muun muassa huollattaa pyörän Vaasan Bestiksen pisteellä sekä testata pump track - ja taitorataa.

– Pyöräilypäivään kannattaa tulla omalla pyörällä, mutta paikalla on myös mahdollisuus testata erilaisia pyöriä muun muassa paikallisten pyöräliikkeiden pisteillä, pyöräilyn ja kävelyn projekti-insinööri Samuli Huusko kertoo tiedotteesa.

Pyöräilyseuroista paikalla ovat maantiepyöräilyseura Waasa Watt Warriors, maastopyöräilyseura Trail Riders Vaasa sekä kansainvälinen hyväntekeväisyysprojekti Team Rynkeby.

Torilla pääsee myös kisailemaan Wasa Royalsin edustusjoukkueiden heittopisteellä sekä tutustumaan VPS:n toimintaan.

Teemana liikennerauha

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa poljetaan tänä vuonna teemalla Liikennerauhaa – rauhallisia liikenneympäristöjä ja maltillisia liikenteessä liikkujia.

– Vaasassa liikenneturvallisuuden eteen on tehty viime vuosina paljon. Olemme muun muassa erottaneet kävelyn ja pyöräilyn usealla pääreitillä, osallistuneet kouluteiden turvallisuutta parantavaan Fiksusti kouluun -hankkeeseen, sekä asentaneet vilkkuvia Välkky-tolppia vilkkaasti liikennöidyille risteysalueille. Risteysjärjestelyjä tullaan parantamaan myös jatkossa, Huusko kertoo.

Pyöräilyn edistäminen on keskeinen osa myös Vaasan kaupungin hyvinvointisuunnitelmaa, johon on kirjattu tavoitteita ja toimenpiteitä terveyden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistämiseksi kaikenikäisille.

Pyöräilyviikon ohjelma

  • Lauantai 4.5. Koko perheen pyöräilypäivä Vaasan kauppatorilla klo 10–15.

  • Tiistai 7.5. Pyörällä töihin -päivä. Pyöräilijöille tarjotaan aamupalaa klo 7–9 Paperisillan kohdalla, Vaasan kirkon pihalla, Monitoimiviheriön parkkipaikalla. Vähässäkyrössä pyöräilytapahtuma Vähäkyrö-talolla klo 9–16.

  • Keskiviikko 8.5. Pyörällä kouluun -päivä.

  • Torstai 9.5. Koko perheen maksuton liikuntarieha Botniahallilla. Tapahtumassa voit kokeilla eri urheilulajeja, katsoa seurojen esityksiä sekä saada tietoa seurojen toiminnasta. Tapahtumaan saa tulla omalla pyörällä.

  • Perjantai 10.5. Nuorisotalojen pyöräilytempaus kaikilla Vaasan nuorisotiloilla klo 17–21. Pyörällä saapuneille on herkullinen palkinto.

  • Lauantai 11.5. Pyörämatkailupäivä Närvänmutkan laavulle. Vaasan Latu pitää kahvilaa ja kaupunki tarjoaa mehua ja makkaraa klo 10–15.

Jaa artikkeli
Lounaspaikka