Uutiset

Railakasta komediaa syysiltoihin

Jean Smart ja Hannah Einbinder esittävät pääosia raikkaassa draamakomediassa Hacks.
Jean Smart ja Hannah Einbinder esittävät pääosia raikkaassa draamakomediassa Hacks.
  • Mirella Kivelä

Pimenevinä syysiltoina on mukava virkistäytyä viihdyttävien sarjojen parissa. Suoratoistopalveluissa onkin monta hyvää komediasarjaa, joilla voi hieroa naurunystyröitä.

HBO Maxilla on paljon laadukkaita draamakomedioita, ja yksi näistä on toukokuussa uudella kaudella siunattu Hacks. Sarjan ovat luoneet Paul W. Downs, Lucia Aniello ja Jen Statsky, jotka ovat luoneet muitakin erinomaisia komediasarjoja.

Sarjassa Jean Smart esittää legendaarista, omanarvontuntoista stand up -koomikkoa Deborah Vancea, jonka menestyksekäs, mutta vanhentunut iltashow uhkaa loppua Las Vegasissa. Vastoin tahtoaan Deborah palkkaa mustalla huumorilla kuorrutetun, 25-vuotiaan komediakäsikirjoittajan Avan (Hannah Einbinder), mutta yhteistyö ei suju ongelmitta eikä muutenkaan legendan toiveiden mukaisesti.

Parasta Hackissa ei ole vain sen upeat naisnäyttelijät, vaan se, miten käsikirjoitus yhdistää vanhoja ja uusia arvoja, moraalia, komediaa ja ennen kaikkea feminismiä. Jokainen jakso on viihdyttävä, täynnä oivalluksia, empatiaa, ymmärrystä ja aitoja kohtaamisia.

★ ★ ★ ★ ★

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ruotsin tunnetuin rikollinen

Netflixissä on kiinnostava minisarja Clark, joka kertoo toisesta legendasta, Clark Olofssonista. Olofsson on Ruotsin tunnetuin pankkiryöstäjä, jonka on sanottu olevan maan ensimmäinen julkkisrikollinen.

Sarjassa on otettu runsaasti taiteellisia vapauksia. Sarjan parissa viihtyvät varmasti varsinkin äijähuumorin ystävät. Ronskilla ja roisilla huumorilla höystetty sarja valottaa Olofssonin lapsuutta, nuoruutta ja rikollisuuden kierrettä.

Sarjan ehdoton tähti on nuori Bill Skarsgård, joka tekee uskomattoman roolisuorituksen Clarkina. Skarsgård onnistuu roolissaan sekä sekopäisenä bileiden kristallipallona että lapsuuden traumoista ja vaikeasta isäsuhteesta kärsivänä miehenä. Kaiken keskiössä on kuitenkin aina hän itse.

Sarjan on ohjannut Jonas Åkerlund, joka on ohjannut musavideoita suurille tähdille, kuten Madonnalle ja Taylor Swiftille. Monipuolinen kokemus näkyy ohjauksessa. Åkerlund yhdistelee hienosti erilaisia tyylilajeja kerronnassa, ja onnistuneet leikkaukset luovat erinomaisen pohjan hyvälle komedialle.

★ ★ ★ ★ ★

Kiusallinen komedia teinityttöjen arjesta

Yle Areenalla on erittäin piristävä komediasarja Pen15, joka kertoo kahdesta 13-vuotiaasta tytöstä, Annasta ja Mayasta, jotka ovat juuri aloittaneet yläkoulun.

Sarjan ensimmäinen kausi on julkaistu jo vuonna 2019, mutta sarjaa on nyt katsottavissa Yle Areenalla kahden kauden verran ensi kesään asti. Piinallisen kiusallinen sarja naurattaa varsinkin perheen aikuisia milleniaaleja, jotka ovat eläneet 2000-luvun yläkoulussa.

Sarjan luojat Anna Konkle ja Maya Erskine ovat nyt kolmekymppisiä, jotka näyttelevät päärooleja muiden teinien kanssa. Sarja perustuu luojien omiin kokemuksiin.

Sarja ei kaunistele mitään, ja se saa elämään uudelleen kaikki lapsuuden myötähäpeätilanteet. Sarjassa käsitellään myös vakavia teemoja lasten näkökulmasta. Vahva suositus tälle erinomaiselle sarjalle.

★ ★ ★ ★ ★

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka