Uutiset

Runsorissa on nyt myös Nam Nam - lounasravintola huomioi myös vegaanit

Tom Söderholm (vas.) toimii ravintolaisäntänä ja Benjamin Smith kokkina Smithin, Saku Railion ja Tapani Hovin perustamassa uudessa lounasravintolassa.
Tom Söderholm (vas.) toimii ravintolaisäntänä ja Benjamin Smith kokkina Smithin, Saku Railion ja Tapani Hovin perustamassa uudessa lounasravintolassa.
Kuva: Pasi Roimela
  • Pasi Roimela

Lounastarjonta laajeni Vaasan Runsorin yritysalueella vuodenvaihteessa, kun kolmen vaasalaisen yrittäjän lounasravintola Nam Nam avasi ovensa Futura IV -talossa.

Food Truck Mafian kolmikko, Benjamin Smith, Tapani “Tappi” Hovi ja Saku Railio, lähtivät rohkeasti kokeilemaan Bad Bun -ruokavaunun menestyksen rohkaisemana lounasravintolatoimintaa.

Ruokavaunu ilmestyi Vaasan torille viime kesänä.

– Bad Bun oli torilla menestys, ja halusimme jatkaa eteenpäin tällä porukalla. Talvi tuli, ja tekeminen torilla hiljeni lähes kokonaan. Löysimme hyvän paikan täältä Runsorista, ja olemme nyt jonkin aikaa pitäneet hiljaisesti ovia avoimena, Railio kertoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pohjoismaisia makuja

Railion mukaan Nam Namin konsepti on erilainen kuin Bad Bunin.

Ruoka on terveellisempää ja kevyempää kuin monissa lounasravintoloissa. Maut ovat hyvin pohjoismaisia, mutta vivahteita on runsaasti maailmalta.

– Perinteisen leikkeen ja muusin saa kuitenkin joka päivä kaikkialta, Railio sanoo.

Toisin kuin perinteisissä lounasravintoloissa, annokset valmistetaan tilauksen jälkeen ja tuodaan varta vasten valmistettuna pöytään.

– Tarjoamme tällä tavalla asiakkaille vähän arjen luksusta. Raaka-aineet ovat todella tärkeitä, ja se näkyy heti meidän salaattipöydässämme. Alueella on paljon toimistoväkeä töissä, emmekä halua heille rekkamiehen annoksilla ruokakoomaa, Hovi lisää.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kolme lounasvaihtoehtoa

Railio ja Hovi pysyttelevät Nam Namin päivittäisessä työssä taka-alalla. Toiminnasta vastaa yhdysvaltalainen Benjamin Smith, joka on muutaman vuoden ajan toiminut kokkina Railion muissa ravintoloissa.

Smith suunnittelee Nam Namin ruokalistat ja on itse hellan ääressä annoksia valmistamassa.

– Pidän erilaisista mauista. En tykkää syödä vain yhtä isoa annosta, vaan mieluummin syön useamman alkupalan. Siinä saa paljon erilaisia kokemuksia ja elämyksiä, ja samalla vatsan täyteen, Smith jakaa ajatuksiaan ruokalistan ideoista.

Smithin kanssa Nam Namissa asiakkaita palvelee pitkän linjan ravintola-ammattilainen, ravintolaisäntä Tom Söderholm.

Ravintolassa on joka päivä kolme eri lounasvaihtoehtoa, joista yksi on vegaaninen.

Toistaiseksi ruokalistat tehdään päivää tai kahta ennen, mutta jatkossa listat pyritään suunnittelemaan viikoksi kerrallaan.

Ravintolassa on erillinen kabinetti, jonka voi muuttaa yksityistilaisuutta varten sopivaksi pienille ryhmille, ja ravintolan voi vuokrata myös ilta- tai viikonloppukäyttöön.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka