Uutiset

Sosiaalinen luonne ja ystävien puuttuminen uudessa kaupungissa sai hakeutumaan ravintola-alalle – Ismael Ben Mousa on valittu Vaasan parhaaksi ravintolatyöntekijäksi

Ismael Ben Mousa kertoo arvostavansa Vaasan paras ravintolatyöntekijä -titteliä, koska tietää, että Vaasassa alalla on kovatasoisia ammattilaisia.
Ismael Ben Mousa kertoo arvostavansa Vaasan paras ravintolatyöntekijä -titteliä, koska tietää, että Vaasassa alalla on kovatasoisia ammattilaisia.
Kuva: Riikka Ilmonen
  • Riikka Ilmonen

Hyväntuulinen vuoropäällikkö irtaantuu isosta seurueesta, ojentaa kätensä ja ohjaa pöytään.

Vaasa-lehden kilpailussa Vaasan parhaaksi ravintolatyöntekijäksi äänestetty Ismael Ben Mousa on saanut kiitosta erityisesti asiakaspalvelustaan. Eikä ihme, sillä nopeasti käy ilmi, että hänellä on taito tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Ravintola ja viinibaari Vennissä työskentelevä Ben Mousa on iloinen nimityksestä ja kiitollinen äänestäjille. Hän tietää, että vaasalaisten ravintolatyöntekijöiden taso on kova.

– Vaasassa alalla on todella paljon hyviä tyyppejä. Olen onnellinen, että juuri minut on valittu parhaaksi ravintolatyöntekijäksi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vennin ikkunan puoleisessa osassa on sohvia ja pöytäryhmiä rentoon seurusteluun. Tila on sisustettu hauskoilla elementeillä.
Kuva: Riikka Ilmonen

Pienen kaupungin etu

Vaasalainen Ben Mousa sanoo, että asiakkaat ja työkaverit, ovat työn ehdoton suola.

Ihmiset ovat myös syy sille, miksi hän kymmenen vuotta sitten päätti lähteä ravintola-alalle.

– Kun tulin Vaasaan 17-vuotiaana, minun oli todella vaikea saada ystäviä. Olen tosi sosiaalinen ihminen, ja kun tulin ravintolaan töihin, sain olla ja jutella ihmisten kanssa.

Ben Mousa kertoo vanhempiensa olevan Pohjois-Afrikasta, mutta hän on asunut pitkään Euroopassa ennen Suomea ja Vaasaa. Hän puhuukin viittä ja puolta kieltä: arabiaa, espanjaa, ranskaa, englantia, suomea ja vähän ruotsia.

– Olen asunut paljon isoissa kaupungeissa, mutta mielestäni pienissä kaupungeissa on enemmän mahdollisuuksia. Isossa kaupungissa kilpailu on kovempaa, ja pienessä on helpompi erottua joukosta. Viihdyn Vaasassa todella hyvin.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vuoropäällikkö on esihenkilö, mutta työnkuvaan kuuluu myös tavallinen salityö.
Kuva: Riikka Ilmonen

Juhlissa, mutta töissä

Vuonna 2018 Rewelliin avatussa Vennissä Ben Mousa on työskennellyt alusta saakka, ensin tarjoilijana ja nyt puolentoista vuoden ajan vuoropäällikkönä.

Ben Mousan tehtävä on huolehtia asiakkaista ja ohjata tiimiään.

Asiakkaita kohdatessaan hän pyrkii olemaan aina läsnä antamalla aikaa ja katsomalla silmiin.

Moni arvostaa myös sitä, että heidät muistetaan ja heidän kuulumisiaan kysytään.

– Saatan istua samaan pöytään ja yritän olla ihmisille enemmän ystävä kuin tarjoilija, jotta heille tulisi kotoisa olo. Tärkeintä on olla oma itsensä. Vennissä meidän työntekijöiden persoona saa näkyä, eikä meidän tarvitse esiintyä millään tietyllä tavalla.

Ben Mousa kertoo, että hänen sosiaalinen elämänsä on työpaikalla.

– Ravintola-ala on ihana ala, jos haluaa nähdä ihania ihmisiä. Täällä saan olla ikään kuin juhlissa, vaikka samaan aikaan olen töissä.

Vuoropällikön työvuorot ovat iltapainotteisia. Se sopii perheenisälle hyvin. Kun vaimo lähtee aamulla töihin, Ben Mousa vastuun kodista ja lapsista. Kapula vaihtuu, kun on aika lähteä omaan työvuoroon.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ismael Ben Mousa kertoo lähteneensä ravintola-alalle, jotta saisi olla ihmisten kanssa tekemisissä.
Kuva: Riikka Ilmonen

Joskus tulevaisuudessa

Viime vuodet ovat olleet ravintola-alalla myllerrystä, ja tällä hetkellä esimerkiksi työvoimasta on pulaa. Moni on vaihtanut myös alalta pois.

– Tällä alalla työskentely eläkeikään saakka on haastavaa, koska työ vaatii paljon.

Ben Mousa sanoo tekevänsä työtä ravintola-alalla niin kauan kuin suinkin, mutta haaveissa on toinenkin ammattiunelma.

– Rakastan tätä työtä, mutta olen aina unelmoinut sosionomin tutkinnosta. Haluaisin työskennellä esimerkiksi nuorten ohjaajana. Olen itse saanut todella paljon apua ja tukea, joten haluaisin joskus antaa takaisin auttamalla vanhoja tai nuoria. Vielä ei ole ollut mahdollisuutta lähteä opiskelemaan, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa, Ben Mousa hymyilee.

Mainos

Mainos päättyy

Mainos

Mainos päättyy

Äänestäjien kommentteja voittajasta

Vaasan paras ravintolatyöntekijä - äänestyksessä äänestettiin monia kymmeniä ravintola-alan ammattilaisia, ja voiton vei Ismael Ben Mousa. Äänestäjien kesken arvottiin Sokos Hotels -majoituslahjakortti, jonka voitti Tarja Smeds.

Näin äänestäjät luonnehtivat voittajaa:

  • Aina ystävällinen ja palvelualtis ammattilainen.

  • Hauska, kielitaitoinen maahanmuuttaja. Kaikki saavat samaa hyvää palvelua, ja iäkkäämpiäkään hän ei unohda.

  • Suosittelee parhaat valinnat ja huolehtii tilaukset.

  • Aina valmiina auttamaan ja kiireessäkin aina iloinen ja ehtii vaihtaa kuulumiset.

  • Hyvä asiakaspalveljia, ottaa kaikki palvelemansa asiakkaat huomioon. Aina jää hyvä fiilis hänen kohtaamisestaan.

  • Iloinen ja hymyilevä asiakaspalvelija.

  • Hän on aina ystävällinen, osaa ottaa asiakkaat niin, että tuntuu olevan juuri se kaikkein tärkein asiakas. Loistava asiakaspalvelija kaikille ja kaikenikäisille.

  • Ismail on aina iloinen ja tekee parhaansa, jotta käynnistä jää hyvä mieli ja kokemus.

  • Niin hienoja kohtaamisia asiakkaan kanssa. Iloinen, ammattimainen. Nöyrä, mutta vahva osaaminen ja siitä ylpeä.

Jaa artikkeli
Lounaspaikka