Uutiset

Syksy alkaa musikaaleilla – Yksi tarina on tuttu elokuvasta, toinen kirjasta

Nunnia ja konnia -musikaalikomedia saa ensi-iltansa Vaasan kaupunginteatterissa viikonloppuna. Milla Kangas on glittermekon nunnankaapuun vaihtava Deloris Van Cartier. Oiva Nuojua nähdään konstaapeli Rickyn roolissa.
Nunnia ja konnia -musikaalikomedia saa ensi-iltansa Vaasan kaupunginteatterissa viikonloppuna. Milla Kangas on glittermekon nunnankaapuun vaihtava Deloris Van Cartier. Oiva Nuojua nähdään konstaapeli Rickyn roolissa.
Kuva: Jarno Pellinen
  • Laura Krohn
  • Pia Timberg

Vaasan kaupunginteatterin syksyn räväyttää käyntiin värikäs ja iloinen Nunnia ja konnia -musikaalikomedia, jossa näkyy ja kuuluu 1970-luku, gospel, soul ja disko.

Tähteydestä haaveileva Deloris Van Cartier (Milla Kangas) sattuu gangsterien välienselvittelyn silminnäkijäksi ja hänet kätketään avaintodistajana nunnaluostariin.

Ohjaajana on Tiina Puumalainen ja nunnakuorona Vaasan Oopperayhdistyksen kuoro.

Lokakuussa Julia-näyttämöllä tulee ensi-iltaan Mika Myllyahon kirjoittama Kaaos, jossa kolmen naisen elämät suistuvat samaan aikaan murtumispisteeseen.

– Näytelmää voi pitää mustana komediana, teatterinjohtaja Seppo Välinen kuvailee.

Näyttelijöinä ovat Emma-Sofia Hautala, Saana Rautavaara ja Sonja Halla-aho.

Näytäntökauden tuoreinta kotimaista teatteritaidetta edustaa Sami Keski-Vähälän Nokia. Näytelmä etenee yrityksen noususta kohti sen luhistumista ja loppua. Jorma Ollilan pääroolia näyttelee kansainvälisistä elokuvarooleista tuttu Jorma Tommila.

Ohjelmiston teema tällä kaudella on murtumia.

– Elämme murroksen aikaa. Tutkimme hetkeä, kun yksilössä tai yhteisössä tapahtuu yllättävä hetki, joka muuttaa päähenkilön matkaa. Se voi olla kohtalokas, mutta se voi myös vahvistaa, sanoo Seppo Välinen.

Marras-joulukuussa pidetään Sydänsyksy-festivaali. Sen ohjelmassa on tänä vuonna muun muassa drag-kuninkaallisten esitys So What? ja Antti Peltolan monologinäytelmä Mielipuolen päiväkirja.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vahva siirtolaistarina

Wasa Teaterin syksyn näytäntökausi tuo yleisön eteen useita kantaesityksiä. Syksyn suurensi-ilta on musikaali Vänd om min längtan (Ikävän jälkeen). Se perustuu teatterinjohtaja, kirjailija Ann-Luise Bertellin samannimiseen palkittuun esikoisromaaniin vuodelta 2016. Tarinan lähtökohta on henkilökohtainen.

Wasa Teaterin uutuusmusikaali kertoo Maria Alinasta (Sarah Nedergård, keskellä), joka 16-vuotiaana muuttaa Kanadaan paetakseen köyhyyttä ja rakkaudetonta lapsuudenkotiaan.
Kuva: Frank A. Unger

– Se pohjautuu isoäitini elämään. Hän lähti vuonna 1927, vain 16-vuotiaana, siirtolaiseksi Amerikkaan. Näytelmä kertoo, mitä hänelle siellä ja paluun jälkeen Pohjanmaalla tapahtui. Ennen kaikkea kysymys on elämänvalinnoista, hyvin vaikeistakin, ja siitä, kuinka päähenkilö Maria tekemiensä valintojen kanssa elää, Bertell kertoo.

Teatteri haluaa viedä yleisön vahvojen tarinoiden äärelle ja jakaa ihmisten syvimmät tunteet, kuinka elämme yhdessä ja tuemme toisiamme.

Syksyn toiseen ison näyttämön kantaesitykseen kannattaa sinnekin varautua paperinenäliinoin, joskin toisesta syystä. Tragikoominen Solchanser-näytelmä pureutuu kipakkoihin ihmissuhdekiemuroihin niin pariskuntien, vanhempien ja lasten kuin naapureidenkin kesken. Näytelmän ovat kirjoittaneet pohjalaislähtöiset, nykyään Ruotsissa asuvat Johan Fagerudd ja Siri Fagerudd, jotka ovat isä ja tytär.Ensi-iltoja Vaasassa

Ensi-iltoja Vaasassa

  • 31.8. Herra Herra Hakkaraisen satutuokio Vaasan kaupunginteatterissa ja kiertueella

  • 6.9. Kejsaren nya kläder Wasa Teaterissa ja kiertueella

  • 9.9. musikaali Nunnia ja konnia Vaasan kaupunginteatterissa

  • 16.9. musikaali Vänd om min längtan Wasa Teaterissa

  • 21.10. Mika Myllyahon näytelmä Kaaos Vaasan kaupunginteatterissa.

  • 1.11. Draamakomedia Rut och Ragnar Wasa Teaterissa.

  • 3.11. Sami Keski-Vähälän näytelmä Nokia Vaasan kaupunginteatterissa

  • 18.11. Draamakomedia Solchancer Wasa Teaterissa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka