Uutiset

Tangomarkkinat uudistuu – "Perinteisten tangojen lisäksi tangotyyliseksi sovitettua iskelmää"

Keijo Hietikko on ainoa pohjalaisedustaja tangolaulukilpailun finaalin karsinnassa.
Keijo Hietikko on ainoa pohjalaisedustaja tangolaulukilpailun finaalin karsinnassa.
Kuva: Tangomarkkinat
  • Kati Ala-Renko

Seinäjoen tapahtumakesän seuraava suurtapahtuma, Tangomarkkinat, näkyy ja kuuluu loppuviikosta Seinäjoen keskustassa. Tarjolla on entistä monipuolisempi tapahtuma kahden vuoden koronatauon jälkeen, lupaa Tangomarkkinoita ensi kertaa luotsaava toimitusjohtaja Pasi Ojala.

– Itse laulukilpailussa se näkyy näkyy esimerkiksi niin, että mukana on perinteisten tangojen lisäksi tangotyyliseksi sovitettua iskelmää.

Laulukilpailuiden lisäksi monipuolisuus ulottuu perinteiselle tangokadulle ja Seinäjoki Areenassa järjestettävään viihdekonserttiin.

Lavalla nähdään muun muassa Samuli Edelmann, Eppu Normaali, Suvi Teräsniska, Erika Wikman, Saara Aalto, Teemu Roivainen, Matti ja Teppo, Waltteri Torikka ja Jaska Mäkynen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tangot televisioidaan

Ojala kertoo, että tangokadun lipunmyynti on sujunut vilkkaasti.

– Tilastojen mukaan sinne on nyt myyty enemmän lippuja kuin koskaan 2010-luvulla.

Tangoillakin on huomattu, miten korona on muuttanut ostokäyttäytymistä.

– Liput ostetaan vasta tapahtuman kynnyksellä. Uskon, että kauempaa tulevat ovat lippunsa jo hankkineet. Toivo onkin nyt tämän seudun ihmisissä. Lippuja saa vielä kaikkiin tapahtumiin ja konsertteihin.

Tangomarkkinoiden laulukilpailuja voi seurata suorana TangoTV:stä kanavapaikalta 17. Jos kanavaa ei saa näkymään, voi laulukilpailuja seurata suoraan verkossa osoitteessa: pulsea.fi/tangotv.

Finaalin karsinta esitetään torstaina 7.7. kello 19 ja finaali lauantaina 9.7. kello 19.

– Tässä on ammattitaitoinen porukka tekemässä, kuvaajat, äänittäjät, tuottajat, laulajat, orkesterit, juontajat ja muu henkilökunta. Eli ei voi seurata kuin hieno tapahtuma, Ojala hehkuttaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Yksi pohjalaisedustaja

Tangomarkkinoiden tangokuningas- ja tangokuningatar-laulukilpailuissa on kahdeksan finalistia, neljä kummassakin sarjassa. Torstain karsinnasta heistä pääsee lauantain loppukilpailuun neljä laulajaa.

Ainoa pohjalaisedustaja on Keijo Hietikko, 29, Kurikan Jalasjärveltä.

Hietikko kertoo laulavansa monipuolisesti eri genrejä. Tangoilla ja tanssi-iskelmällä hän on kuitenkin lähtenyt liikkeelle.

– Osallistuin Tangomarkkinoiden karsintoihin 2011, jolloin pääsin kahdeksan parhaan joukkoon. 2012 ja 2014 putosin jo aiemmassa vaiheessa. Päätin, että nyt saa jäädä hetkeksi, ja keskitytään perheeseen ja päivätyöhön.

Perheeseen kuuluu avopuoliso ja kaksi lasta. Päivätöikseen mies ahertaa viidettä vuotta Kauhajoen Atrian teurastamolla.

Hietikko lähtee kisaan voittamaan, tangokuninkuus on unelma. Suunnitelmat on tehty, tuli voitto tai ei.

– Jos voitan, soitan työnantajalle, sillä tango-organisaation kanssa on luvassa tiivistä keikkailua viikollakin. Jos voittoa ei heru, ei se ole maailmanloppu. Sitten vaan iso vaihde päälle oman bändin kanssa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka