Uutiset

Turnaus tuo yhteen kokeilijat ja konkarit

VPS-Bowling Teamin järjestämä Escarmat games -keilailukilpailu on meneillään. Finaali keilataan 19. helmikuuta. Arkistokuva.
VPS-Bowling Teamin järjestämä Escarmat games -keilailukilpailu on meneillään. Finaali keilataan 19. helmikuuta. Arkistokuva.
Kuva: Jarno Pellinen

Vaasalainen VPS-Bowling Team järjestää Escarmat games -keilailukilpailun 10.1.–18.2.

Toiveena on saada turnaukseen runsaasti osallistujia monista eri joukkueista. Kisaan voivat osallistua Suomen Keilailuliittoon rekisteröityneet keilaajat.

– Kilpailu on henkilökohtainen, ei joukkuekohtainen. Kilpailutuloksen voi uusia niin monta kertaa kuin haluaa. Lisäksi palkinnot ovat hyvät, korostaa aktiivinen VPS:n keilaaja Reijo Ratinen.

Kokematonkin voi kilpailla

Keilailussa kokemattomienkin on helppo aloittaa kilpaileminen, koska erilaisia kisoja järjestetään kaikentasoisille harrastajille ja ammattilaisille.

Lajissa järjestetään henkilökohtaisia ja joukkueille suunnattuja kilpailuja, joihin jokainen voi osallistua omien toiveidensa mukaisesti.

Yleensä kisat pelataan tasoituskilpailuina, jossa tasoitus lasketaan keilaajan keskiarvon mukaisesti.

Escarmat games -turnauksen finaali järjestetään 19. helmikuuta, jolloin kisassa on mukana 16 parasta.

Mukaan turnaukseen kannattaa lähteä avoimin mielin, sanovat VPS-Bowlingin aktiivit. Hyvä puoli aloittelijoiden kannalta on se, että huippuja vastaan kilpaillessa näkee, kuinka paljon itsellä on vielä harjoittelussa tekemistä.

Mukavaa yhdessäoloa ja liikkumisen iloa

VPS:n keskeisenä tavoitteena turnauksessa on saada lisää aktiivisia jäseniä ja menestyä seurana mahdollisimman hyvin.

– Haluaisimme turnaukseen mahdollisimman laajan osallistumisen, myös lajin huippujen osallistumisen ja tunnettavuuden kannalta, Ratinen kertoo.

Keilailu on sosiaalinen harrastus. Se kehittää myös kuntoa, liikkuvuutta, koordinaatiota ja tarkkuutta. Harrastamisen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, jopa 5-vuotiaat ovat tervetulleita mukaan.

Esimerkiksi Vaasan Keilailuliitto on järjestänyt keväisin ja syksyisin nuorille keilailuryhmiä. Koululuokat ovat myös löytäneet lajin, ja useita lasten syntymäpäiväjuhlia on vietetty keilailun parissa.

– Keilaajalta vaaditaan erityisesti innostusta lajiin. Esimerkiksi jääkiekkoon tai jalkapalloon verrattuna keilaus ei ole kallis harrastus. Keilaus sopii siis nuorillekin, VPS-Bowling Teamin puheenjohtaja Heikki Norrena sanoo.

Aloittelijat voivat olla rohkeasti yhteydessä seuran harrastajiin.

– Keilailu sopii kaikille ja on koukuttava harrastus. Hallilta saa välineet ilman isoja alkuinvestointeja, ja jos innostuu, on esimerkiksi saatavilla käytettyjä palloja. Uusien keilailuharrastajien saaminen olisi siis ensiarvoisen tärkeää.

Osa palloseuraa

VPS:n keilailuseura perustettiin osaksi VPS:n jalkapalloseuraa jo vuonna 1952.

Keilaajat siirtyivät vuonna 2003 emoseuran alta omaksi yhdistyksekseen, joka tunnetaan nimellä VPS-Bowling Team ry.

Joukkueeseen kuuluu tällä hetkellä 13 rekisteröityä pelaajaa, joiden mukaan joukkueessa parasta on yhteishenki. Kilpailuihin osallistutaan ympäri maakuntaa ja eri puolilla Suomea.

Seuran keilaajat harjoittelevat kerran tai pari viikossa ja valmistautuvat harjoittelun avulla valtakunnan M4-sarjan pelejä varten.

Tämän lisäksi VPS:n joukkue osallistuu myös veteraanien kansalliseen sarjaan ja Vaasan Keilailuliiton eri divisiooniin.

Markus Leskinen

Jaa artikkeli
Lounaspaikka