Uutiset

Uuden vesitornin kaava nähtäville

Havainnekuvan vesitorni ei ole sellainen kuin tornista joskus tulee. Tornista järjestettäneen suunnittelukilpailu. Havainnekuva: Vaasan kaupunki
  • Vaasa

VAASA

Vaasaan aiotaan rakentaa uusi vesitorni Huutoniemelle.

Vanha vesitorni keskustassa on Suomen vanhimpia, eikä vastaa tekniikaltaan enää nykyisiä ja tulevia tarpeita.

Uudelle tornille on katsottu paikka niin sanotulta Vanhan Pakan alueelta, Huutoniementien ja Sairaskodinkadun kulmauksesta.

Tornin rakentaminen vaatii asemakaavan muuttamista. Vaasan kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi pari viikkoa sitten kaavan muutosehdotuksen julkisesti nähtäville.

Viereen liikerakennus

Uuteen vesitorniin tulee noin 5 000 kuutiometrin kokoinen ylävesisäiliö. Tornin viereen tarvitaan noin 3 000 kuution alavesisäiliö.

Niillä Vaasan Vesi pystyy varmistamaan vaasalaisten vedenkäyttäjien vesivarannot noin vuorokauden ajaksi kriisitilanteen varalta.

– Uusia vesitorneja ei Suomessa usein toteuteta, joten tämä on erittäin mielenkiintoinen hanke. Torni on myös iso elementti, se näkyy kauas, kuvailee Vaasan kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso.

Uuden vesitornin rakentamisesta järjestetään aikanaan arkkitehtuuri- tai suunnittelukilpailu.

Asemakaavassa on vesitornin viereen suunniteltu liikerakennusten alue.

– Siihen voisi tulla vaikka puutarhamyymälä, kesäravintola tai jotain sellaista. Alueelle on mahdollista siirtää myös vanhoja rakennuksia.

Anne Laurila

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka