Uutiset

Uusi lääkärikeskus onnistui palkkaamaan myös psykiatreja: "Meillä on heitä useita"

Toimitusjohtaja Katri Bergendahl-Hannuksela kertoo, että niin hoitajien kuin lääkärien rekrytoinnit sujuivat helposti. Hän itse työskenteli aiemmin Terveystalossa päällikkönä.
Toimitusjohtaja Katri Bergendahl-Hannuksela kertoo, että niin hoitajien kuin lääkärien rekrytoinnit sujuivat helposti. Hän itse työskenteli aiemmin Terveystalossa päällikkönä.
Kuva: Laura Krohn
  • Laura Krohn

Uusi yksityinen lääkärikeskus Nero on avannut ovensa Rauhankadulla. Neron taustalla on psykiatrian ja mielenterveyden kotisairaanhoitoon erikoistunut, vuonna 2021 Vaasassa perustettu Avoklinikka Noja.

Nyt yhtiö on laajentanut toimintaansa lääkärikeskukseksi. Siellä on psykiatrian palveluiden lisäksi muun muassa yleislääkäreitä, työterveyshuoltoa ja laboratorio.

Lääkärikeskuksen palvelut on tarkoitettu niin yksityisille henkilöille kuin julkiselle puolelle ostopalveluina sekä työterveysasiakkaille. Esimerkiksi yleislääkärin vastaanottoa pitää kolme lääkäriä, jotka vuorottelevat.

Toimitusjohtaja Katri Bergendahl-Hannuksela sanoo, että Nero erottautuu muista muun muassa kattavilla mielenterveyspalveluilla. Niistä on Vaasan seudulla ollut vajetta.

– Erityisesti psykiatreja on ollut vaikea saada, mutta meillä heitä on useita.

Miten se onnistui teillä?

– Terveyshuollosta vastaava johtajamme Ruut Liski on psykiatrian erikoislääkäri, ja hänet tunnetaan alalla. Meillä on kontakteja jo Nojan ajalta.

Psykiatreilla on vastaanottoja sekä paikan päällä että etänä. Osa asuu seudulla ja osa muualla.

Myös päihdepalveluja on tarjolla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Psykiatrista sairaalahoitoa kotiin

Lisäksi Nerossa on alkamassa psykiatrinen kotisairaala. Se on ihan uutta alueella, ja siinä psykiatri ja psykiatrinen sairaanhoitaja voivat mennä asiakkaan kotiin. Kouluttaja on tulossa Ruotsista.

– Kotisairaanhoidossa voidaan antaa lääkitystä ja tukikeskusteluja mielenterveyden haasteisiin liittyen. Esimerkiksi syömishäiriöpotilaat voivat laitoshoidon sijaan kuntoutua kotona, Bergendahl-Hannuksela sanoo.

Lääkärikeskus toimii Rauhankadulla ja tiloissa oli aiemmin arkkitehtitoimisto. Tarjolla oli useita tiloja, mutta tässä täyttyivät kriteerit: olisi riittävästi parkkipaikkoja, esteetön kulku eikä sisätiloja tarvitse remontoida paljon.
Kuva: Laura Krohn

Nerossa uskotaan, että palvelulle on suuri tarve.

– Laitospaikkoja vähennetään, mutta mielen hyvinvoinnin haasteet lisääntyvät ja tukea tarvitaan enenevässä määrin.

Kotisairaanhoitoon tullaan hyvinvointialueen kautta, mutta myös yksityiset voivat ostaa sitä.

Lisäksi Nerossa tehdään adhd-tutkimuksia ja -kuntoutusta.

Taustalla Promedin vetäjä

Neron taustalla on vaikuttanut Mikael Fredman, joka myi paikallisen lääkärikeskus Promedin Mehiläiselle vuonna 2019. Fredman toimi jo Nojan kummina ja on nyt uudessa lääkärikeskuksessa hallituksen puheenjohtaja ja omistaja ja vastaa asiakkuushankinnasta yhdessä myyntijohtajan kanssa.

Bergendahl-Hannukselan mukaan uusi lääkärikeskus painottaa paikallisuutta.

– Meidän vahvuutemme on, että olemme paikallinen ja tavoitettavissa. Pystymme palvelemaan pieniä ja keskisuuria paikallisia yrityksiä täällä paikan päällä. Meidät on otettu hirveän positiivisesti vastaan ja yritykset kokevat, että tällaista tarvitaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Työterveyslääkäri Markku Seuri on ollut mukana monessa startup-lääkärikeskuksessa.
Kuva: Laura Krohn

Työterveys voi olla firmojen kilpailutekijä

Työterveyslääkäri Markku Seuri sanoo, että pienten yritysten tarpeet työterveyshuollossa poikkeavat isojen yritysten tarpeista.

– Se johtuu toimialoista, yrityksen perinteistä ja tavasta toimia. Yleensä pienissä yrityksissä on myös enemmän sopimusvariaatioita.

Aloittavilla yrityksillä on ehkä vain minimi, mutta hyvä työterveys voi olla myös työntekijöiden kilpailutekijä ja varsinkin tapa saada aikaiseksi pitoa.

Helsinkiläinen Seuri oli aiemmin töissä Promedilla. Hän tulee paikan päälle parin päivän ajaksi muutaman kerran kuukaudessa, mutta työskentelee myös etänä.

– Olen ollut mukana useissa aloittavissa lääkärikeskuksissa. On hyvä asia, että syntyy pieniä paikallisia työterveyshuoltoja, sillä Suomessa ala on äärimmäisen keskittynyt suurille lääkärikeskuksille. Pienet paikalliset toimivat kasvoilla.

Bergendahl-Hannuksela huomauttaa, että pieni paikallinen toimija ei kilpaile isojen kanssa, vaan ne ovat hyviä yhteistyökumppaneita.

– Jos meillä ei ole jotain palvelua, lähetämme asiakkaan heidän palveluidensa pariin.

Syksyllä Vaasassa avasi lääkärikeskuksen myös toinen yhtiö, Wellmedic. Se toimii entisen Mehiläisen tiloissa Raastuvankadulla, jossa on myös Vaasan seurakuntayhtymän tiloja.

Wellmedicillä on Vaasan lisäksi toimipisteet Mustasaaressa, Oravaisissa, Vöyrillä ja Karjaalla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka