Uutiset

Vaasa aloittaa yhteistyön kahden olympiaurheilijan kanssa – Kaupunki havittelee aiempaa parempaa näkyvyyttä

Joni Mäki (vas.) ja Nader Khalili (oik.) tähtäävät olympialaisiin.
Joni Mäki (vas.) ja Nader Khalili (oik.) tähtäävät olympialaisiin.
Kuva: Mikael Matikainen/Vaasan kaupunki
  • Nea Kalliomaa

Vaasasta kotoisin olevat urheilijat Joni Mäki ja Nader Khalili tähtäävät urallaan seuraaviin olympialaisiin.

Vaasan kaupunki haluaa tukea näitä kahta urheilijaa rahallisesti. He ovat solmineet Vaasan kaupungin kanssa sponsorisopimukset.

Khalili on uimari, joka kisasi vuonna 2020 Tokion paralympialaisissa. Hän on tällä hetkellä maailmantilaston 13. sijalla 200 metrin vapaauinnissa. Tavoitteena kuluvalle kaudelle on päästä MM-kisoihin. Hän tähtää myös vuonna 2024 Pariisissa järjestettäviin paralympialaisiin.

Mäki osallistui menestyksekkäästi vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisiin. Hän voitti hopeamitalin perinteisen parisprintissä Iivo Niskasen kanssa. Seuraavaksi Mäki tähtää kohti vuoden 2026 talviolympialaisia, jotka järjestetään Milanossa.

Sponsorointi hyödyttää kumpaakin osapuolta

Solmitut sponsorisopimukset ovat eripituisia johtuen Khalilin ja Mäen tavoittelemien arvokisojen ajankohdista. Mäen sponsorisopimus kestää vuoteen 2026 saakka ja Khalilin taas vuoteen 2024 saakka.

Koska sopimukset ovat eripituiset, kaupunki tukee heitä eri summilla. Khalilin sopimuksen arvo on yhteensä 5 500 euroa ja Mäen 14 000 euroa.

Liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen painottaa, että kyseessä ovat sopimukset, jotka hyödyttävät sekä urheilijoita että Vaasan kaupunkia. Vastineeksi Vaasan kaupunki saa näkyvyyttä.

Yhteistyösopimuksiin kuuluu, että urheilijat tekevät omiin sosiaalisen median kanaviinsa sovitun määrän postauksia.

He osallistuvat myös oman aikataulunsa puitteissa Vaasan kaupungin tapahtumiin. Lisäksi Vaasan kaupungin logo tulee näkymään urheilijoiden kisapuvuissa.

Näkyvyyden lisäksi kaupunki toivoo, että kansallisesti ja kansainvälisesti menestyneet vaasalaisurheilijat innostavat lapsia ja nuoria liikkumaan enemmän.

– Mäki ja Khalili ovat tärkeitä esikuvia. He kannustavat omalla esimerkillään vaasalaisia lapsia ja nuoria liikkumaan ja urheilemaan, Lehtonen kertoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka