Uutiset

Vaasa-lehdelle lisää noutopisteitä – Myös näköislehteä pääsee lukemaan ilmaiseksi

Yksi Vaasa-lehden noutopisteistä eli lehtitelineistä, joista lukijat voivat noutaa lehtensä, on Vaasa-lehden toimituksen pääoven vieressä osoitteessa Hietasaarenkatu 19.
Yksi Vaasa-lehden noutopisteistä eli lehtitelineistä, joista lukijat voivat noutaa lehtensä, on Vaasa-lehden toimituksen pääoven vieressä osoitteessa Hietasaarenkatu 19.
Kuva: Riikka Ilmonen
  • Anne Laurila

Vaasa-lehden noutopisteiden määrä on kasvanut.

Lukijat voivat noutaa ilmaisen kaupunkilehden nyt kaikkiaan 31 lehtitelineestä, jos lehteä ei jaeta kotiin.

Tästä viikosta lähtien Vaasa-lehden saa entisten noutopisteiden lisäksi myös Gerbyn, Maalahden ja Vöyrin S-marketeista.

Jakelu supistui haja-asutusalueilla

Vuoden 2024 alusta lähtien Vaasa-lehden jakamista koteihin vähennettiin maaseutukunnissa, joissa on useita haja-asutusalueita tai syrjäkyliä.

Syitä oli useita. Esimerkiksi paperin hinnan nousu on ollut merkittävää, painokustannukset ovat kasvaneet, ja joillekin Vaasa-lehden jakelualueille on ollut vaikea löytää jakajia, joilla olisi auto ja ajokortti. Niitä tarvitaan, kun lehteä jaetaan harvaan asutuilla seuduilla.

Esimerkiksi Vöyrillä jaetaan Vaasa-lehti koteihin enää vain keskustassa eli postinumeroalueella 66600. Sen vuoksi Vaasa-lehden julkaisija I-Mediat päätti laittaa uuden noutopisteen Vöyrin S-markettiin, jotta muualla kuin Vöyrin keskustassa asuvat voivat noutaa lehden sieltä.

Jo aiemmin Vaasa-lehden noutopiste on ollut Vöyrillä Maksamaan Salessa, ja tämä säilyy entisellään.

Myös Maalahdessa Vaasa-lehti jaetaan enää vain keskustassa eli postinumeroalueella 66100. Uusi noutopiste Maalahdessa löytyy S-marketista.

Laihialla Vaasa-lehti jaetaan koteihin keskustassa, Rudon alueella ja Jakkulassa. Vaasa-lehden lehtiteline on sijainnut Laihian K-supermarketissa jo viime kesästä saakka.

Mustasaaressa Vaasa-lehti jaetaan koteihin vielä useissa kylissä, mutta ei esimerkiksi Väster- ja Österhankmossa eikä Norra eikä Södra Vallgrundissa. Lehtiteline löytyy K-supermarket Piffistä Sepänkylästä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Gerbyssä vastataan lukijoiden toiveisiin

Vaasassa Vaasa-lehden jakelu lopetettiin vuoden alussa niihin talouksiin, joiden ovessa on ”Ei mainoksia” -tarra tai -lappu.

Ainoastaan Vaasan keskustassa eli postinumeroalueella 65100 lehti jaetaan myös niihin talouksiin, joiden ovessa lukee: ”Ei mainoksia”.

Jos siis asut Vaasassa muualla kuin postinumeroalueella 65100 ja ovessasi on mainoskielto, mutta haluat saada Vaasa-lehden, sinun pitää poistaa mainoskielto.

Toinen vaihtoehto on lukea Vaasa-lehden näköislehti eli digilehti lehden verkkosivulla: vaasalehti.fi.

Sivulle ei tarvitse kirjautua, ja lehden ja artikkelit voi lukea ilmaiseksi. Verkkosivulta näköislehden arkistosta löytyvät myös kaikki aiemmin ilmestyneet Vaasa-kaupunkilehdet.

Kolmas vaihtoehto on hakea Vaasa-lehti jostakin noutopisteestä, joita Vaasassa on useita eri puolilla kaupunkia, muun muassa pääkirjastossa sekä Suvilahden, Palosaaren ja Variskan kirjastoissa, kauppakeskuksissa Espen ja Rewell sekä molemmissa Citymarketeissa.

Uusi lehtiteline on tuotu nyt siis myös Gerbyn S-markettiin. Tätä onkin toivottu paljon, joten nyt Vaasa-lehti vastaa lukijoiden toiveisiin.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka