Uutiset

Vaasan Helmi loistaa Voicessa –"Nyt katsotaan, mihin tämä vielä vie"

Helmi Tammenpään tie Voice of Finlandissa jatkuu livelähetyksiin. Mulla on ihana tukiverkosto kannustamassa, kaikki vaan Logomoon!
Helmi Tammenpään tie Voice of Finlandissa jatkuu livelähetyksiin. Mulla on ihana tukiverkosto kannustamassa, kaikki vaan Logomoon!
Kuva: Saku Tiainen/Nelonen
  • Anna-Leena Ekroos

Vaasasta lähtöisin oleva Helmi Tammenpää etenee suositussa Voice of Finland -laulukilpailussa.

Yleisö osoitti Tammenpäälle suosiota seisaaltaan viime sunnuntaina televisiossa esitetylle Knockout-jaksossa. Tammenpään varmaotteinen ja taitava tulkinta Mark Ronsonin ja Yeabban Don't´ leave me lonely -kappaleesta hurmasi myös tähtivalmentaja Arttu Wiskarin, ja tie kilpailun viimeisen vaiheeseen eli suoriin live-lähetyksiin oli selvä.

Koko kisan voittaja selviää suorassa lähetyksessä Turun Logomossa 26. huhtikuuta.

– Liveihin pääseminen tuntuu tosi hyvältä. Olen enemmän kuin innoissani että pääsen näyttämään vielä lisää, mitä osaan, Tammenpää kuvaa tunnelmiaan.

Parhaiten äänenväriini sopivat soul ja jazz, Helmi Tammenpää sanoo.
Kuva: Saku Tiainen/Nelonen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ystävä ilmoitti mukaan

Helmi Tammenpään Voice-polku aukeni ystävän sysäyksestä. Tämä ilmoitti Tammenpään salaa mukaan.

Kun kutsu koelauluun sitten kolahti sähköpostiin loppukesällä, yllättyneen Tammenpään piti hieman pureskella asiaa. Epäröinti vaihtui pian innostukseen.

– Ajattelin, että mähän rakastan laulamista, miksi en lähtisi mukaan. Päätin, että nyt tämä tehdään ja koetaan. En ole mukaan lähtemistä katunut, mutta sitä olisin varmasti katunut, jos en olisi lähtenyt, Tammenpää kuvailee.

Ensimmäisessä eli Ääni ratkaisee -vaiheessa Tammenpään vaivaton ja sielukas tulkinta Paloma Faithin New York -kappaleesta käänsi kolmen tähtivalmentajan tuolit. Heistä Tammenpää valitsi Maija Vilkkumaan.

Seuraavassa, eli Kaksintaistelu-osiossa Helmi Tammenpää ja Sanna Peltomäki duetoivat Keanen hitin Everybody´s changing.

Tasavahvoista laulajista Vilkkumaa valitsi Peltomäen. Tammenpään tie kisassa kuitenkin jatkui Arttu Wiskarin kaapattua hänet tiimiinsä.

Tähtivalmentaja Arttu Wiskari vaikuttui valmennettavansa suorituksesta.
Kuva: Saku Tiainen/Nelonen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kuula-opistosta vahva perusta

Kisan kuluessa Helmi Tammenpää on saanut paljon kannustavaa palautetta niin tutuilta kuin tuntemattomilta.

– Palautteen määrä on yllättänyt. Ihmiset seuraavat tätä ohjelmaa paljon enemmän kuin olen tajunnutkaan.

Voice of Finland ei ole ensimmäinen televisiotuotanto, jossa Tammenpää on mukana. Hän osallistui kolme vuotta sitten Mysteerilaulajat -ohjelmaan. Leikkimielisessä kisassa arvailtiin julkkis-panelistien avustuksella, kuka laulajista osaa laulaa oikeasti ja kuka vain huijaa ääninauhan turvin.

Mysteerilaulajat jäi Tammenpään mieleen hauskana kokemuksena.

– Se oli leikkimielistä viihdettä ja Voice on nyt sopiva seuraava askel vakavampaan suuntaan, kun kyse on kumminkin kilpailusta.

Musiikki on kuulunut Helmi Tammenpään elämään vahvasti lapsuudesta lähtien. Soittoharrastus Kuula-opistossa alkoi alle kouluikäisenä viuluoppilaana ja jatkui pianolla. Vähän myöhemmin mukaan tulivat laulutunnit.

Laulu oli heti Tammenpäälle lajeista rakkain ja on sellaisena pysynyt.

Kuula-opistoa Tammenpää kiittää niin erinomaisesta opetuksesta kuin esiintymiskokemuksesta, josta on ollut korvaamattoman hyötyä nyt Voice of Finlandissa.

– Meillä oli Kuula-opistossa paljon esiintymisiä. Siitä on saanut varmuutta, kun lavalla olo ei ole vierasta. Vaikka olisi kuinka hyvä laulaja, mutta ei olisi esiintymiskokemusta, jännittäisi varmaan paljon enemmän.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sieluun menevä musiikki on parasta musiikkia

Kaikkein mieluiten Tammenpää laulaa jazzia ja soulia, sellaista musiikkia, joka tuntuu sielussa asti ja johon saa paljon tunnetta mukaan.

– Moderni poppi ei ole mun laji. Amy Winehouse on ollut lempparilaulajani pienestä pitäen.

Helmi Tammenpää syntyi ja varttui Vaasassa. Lapsuudenkodissaan Sundomissa hän vieraili viimeksi parisen viikkoa sitten pikkuveljensä rippijuhlissa.

– Kävisin kotona mielelläni mahdollisimman usein, mutta opiskeluilta ja työltä ei jää kovin paljon aikaa.

Tammenpää opiskelee Helsingin yliopistossa aikuiskasvatustiedettä ja työskentelee ohessa pankin asiapalvelussa.

Kävi Voicen loppukahinoissa lopulta miten vain, Tammenpää haluaa tulevaisuudessa panostaa musiikkiuran rakentamiseen. Tämä ajatus on kirkastunut Voice-matkan kuluessa.

– Haluaisin keikkailla, rakastan esiintymistä. Kun esiintyminen menee hyvin, se fiilis kantaa monta päivää.

– Aiemmin minulla oli taipumusta ajatella, että voinko mä tyrkyttää itseäni esille. Voicen myötä olen sisäistänyt että tämä on minun juttuni, minun show`ni ja nyt katsotaan minne se lopulta vie.

Mainos

Mainos päättyy

Mainos

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka