Vaasassa pääsee taas kokeilemaan uusia lounaspaikkoja, sillä kolme uutta ravintolaa aloitti toimintansa huhtikuussa Vaasassa.
Niistä jokainen sijaitsee Vaasan keskustan alueella.
Ravintolat ovat auki lounasaikaan, ja niistä kaksi on auki jopa myöhään iltaan asti.

Pääkirjaston kahvila jatkaa tauon jälkeen
Vaasan pääkirjaston kahvila Proosa jatkaa toimintaansa uuden kahvilayrittäjän, Klod Montherin, pitämänä.
Monther on kotoisin Syyriasta, ja siksi kahvilan menusta löytyy myös hänen kulttuurinsa ruokia ja juomia.
Tarjolla on sekä suolaisia että makeita leivonnaisia, kuten kakkuja ja pasteijoita. Syyrialainen makea baklava-leivos on kahvilan erikoisuus.
Leivosten lisäksi kahvilasta voi ostaa erilaisia salaatteja ja voileipiä. Lounaaksi on päivittäin vaihtuva keitto ja lisukkeeksi leipää.
Ruokalistat laaditaan viikoittain.
– Emme ole olleet vielä pitkään auki, ja siksi katsomme vasta, mistä ruoista ihmiset pitävät. Teemme muutoksia ruokalistaan sen mukaan, Monther kertoo.
Kahvila noudattaa pääkirjaston aukioloaikoja, mutta siirtyy kesäaikoihin 22.5.
Mainos (sisältö jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (sisältö jatkuu alla)
Mainos päättyy
Smash-burgereita luukun läpi
Ahvenanmaalainen E-meal Burgers avasi ensimmäisen Manner-Suomen ruoka-autonsa Vaasan torille muutama viikko sitten.
– Halusimme päästä ihmisiä lähelle ja elävöittää Vaasan toria, kertoo Vaasan-yksikön pomo Ida Alm.
Paikan erikoisuus ovat smash-burgerit, joiden erilaisen paistotavan ansiosta pihvit ovat rapeita pinnasta ja meheviä sisältä. Lisäksi ruokalistalla on esimerkiksi halloumiburgereita ja vegaanisia punajuuri- ja kvinoburgereita.

Perheyrityksen juuret ovat Ahvenanmaalla, jonne omistaja Emil Alm perusti ensimmäisen ruoka-autonsa koronapandemian aikaan. Emil Almin sisko Ida Alm on asunut monta vuotta Vaasassa.
– Pitkän välimatkan vuoksi emme ole pystyneet vierailemaan toistemme luona usein. Yrityksen laajentaminen Vaasaan antaa meille mahdollisuuden olla lähempänä toisiamme, kertoo Emil Alm.
Ruoka-auto on auki viikon jokaisena päivä.
Mainos (sisältö jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (sisältö jatkuu alla)
Mainos päättyy
La Vigna panostaa vegaanisiin ruokiin
Uusi välimerellinen ravintola La Vigna avasi ovensa huhtikuun lopussa Vaasan Kauppapuistikolla.
Paikan omistajan vaihduttua ravintola uudisti ruokalistansa, nimensä ja koko yleisilmeensä.
Ravintolan laajalla ruokalistalla on muun muassa pizzoja, kebabia, hampurilaisia ja salaatteja.
Ravintola erottuu kaupungin muista kebab-pizzerioista heidän panostuksellaan vegaanisiin annoksiin. Liharuokien lisäksi saatavilla on esimerkiksi vegaanisesta vöner-valmisteesta tehtyjä ruokia.
Paikan toinen erikoisuus ovat länsiaasialaiset ruoat, joita ei ravintolan omistajan, Sarhad Kadir Mamendin mukaan ole tarjolla muualla Vaasassa.
La Vigna on perheyritys. Kadir Mamendin vaimo Jwana Farhadi työskentelee myös ravintolassa.
Ravintola on auki viikon jokaisena päivänä iltaan asti.
