Uutiset

Vaasan marssi järjestetään jälleen kansainvälisenä tapahtumana – Ennakkoon ilmoittautuneista suurin osa saapuu ulkomailta

Vaasan marssissa voi tavata eri kansallisuuksia, joista osa on käynyt Vaasassa marssimassa vuosikausien ajan. Arkistokuva.
Vaasan marssissa voi tavata eri kansallisuuksia, joista osa on käynyt Vaasassa marssimassa vuosikausien ajan. Arkistokuva.
Kuva: Samppa Toivonen
  • Riikka Ilmonen

Vaasan marssi järjestetään Vaasassa 26. kerran 12.–14. elokuuta. Vaasan Kävelyklubin puheenjohtaja Helena Kyröläisen mukaan osallistujamäärät eivät vielä yllä aivan normaalille tasolle, koska kaikki ihmiset eivät koe matkustamista turvalliseksi. Hän odottaa kuitenkin joka päivälle 250 marssijaa.

Kahtena aikaisempana vuonna tapahtumaa ei ole voitu järjestää virallisena kansainvälisenä tapahtumana, mutta nyt ulkomailta on saapumassa marssijoita jopa 12 maasta.

– Ennakkoilmoittautuneista suurin osa on ulkomailta. Nyt pitäisi saada vielä vaasalaiset liikkeelle!

Kyröläinen on juuri palannut Liettuan Kaunasista vastaavasta kävelytapahtumasta 21 hengen porukan kanssa.

– Olemme aivan innoissamme, että kahden vuoden tauon jälkeen pääsee taas reissaamaan, puheenjohtaja iloitsee.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Peruslenkkeilijätkin voivat lähteä marssille

Kävelyreittien pituudet ovat 10, 21, 23, 25 ja 41 kilometriä. Kävelyreiteille lähdetään Vaasan torilta jalkaisin, mutta osalle pisimmistä matkoista lähdetään bussikuljetuksella. Maali on Hietalahden Villan alueella.

Reitit ovat suunniteltu niin, että matkan varrella olisi mahdollisimman paljon nähtävää. Kyröläinen kannustaa osallistumaan, vaikkei kävelykilometrejä mataroonarin edestä olisi kertynytkään.

– Kympille voi lähteä ihan peruslenkkeilijät, ja kannattaakin, sillä reitit ovat hienoja. Kahdellekympille uskaltautuville on etenkin luvassa upeita paikkoja.

Perjantain ja lauantain kaupunkireiteillä (10 ja 21 km) tutustutaan esimerkiksi Bock’sin panimoalueeseen. Lauantain pidemmillä lenkeillä suunnataan Strömsöön ja maailmanperintöalueeseen. Sunnuntain reitit kulkevat muun muassa Tammikartanon puiston ja Vanhan Vaasan kautta.

Marssia varten on kehitetty mobiilisovellus, jonka avulla kävelijä voi seurata omaa etenemistään reitillä.

Marssin avajaiset ovat torstaina Rewell Centerissä kello 18. Sunnuntaina marssi huipentuu loppujuhlallisuuksiin maalialueella klo 15 alkaen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka