Uutiset

Vaasan parhaaksi lounasravintolaksi äänestytty Mama’s Kitchen & Bar on uskonut pian 20 vuotta laadukkaan kotiruoan menekkiin

Vaasan paras lounasravintola -äänestyksen voitti Pitkälläkadulla sijaitseva, Hanna ja Petri Kangasojan pitämä Mama’s Kitchen & Bar.
Vaasan paras lounasravintola -äänestyksen voitti Pitkälläkadulla sijaitseva, Hanna ja Petri Kangasojan pitämä Mama’s Kitchen & Bar.
Kuva: Riikka Ilmonen
  • Riikka Ilmonen

Tähän me tähtäsimme, ravintoloitsija Petri Kangasoja kommentoi Vaasan parhaan lounasravintolan tittelin voittoa.

Ravintoloitsijapariskunnan Petri ja Hanna Kangasojan Mama’s Kichen & Bar on viime syyskuusta saakka toiminut Vaasan kaupunginteatterin teatteriravintolan tiloissa. Entisessä paikassa Rauhankadulla pöytäpaikkoja oli 50, ja nyt niitä on 140.

– Tarvitsisimme jo isommat tilat. Torstaisin roudaamme pienemmän lämpiön salista lisäpöytiä narikan eteen, kun paikat eivät tahdo riittää. Parhaimmillaan torstaisin lounaalla on käynyt 450 ihmistä. Se on aika paljon, Petri Kangasoja sanoo.

– Torstain hernekeitto ja pannukakku saa ihmiset liikkeelle, Hanna Kangasoja lisää.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Teatteriravintolan tilat remontoitiin samalla, kun Mama’s Kitchen & Bar muutti sinne Rauhankadulta.

Ei leikeperjantai, vaan pinaattilättyperjantai

Ravintoloitsijat toteavat, että Vaasassa lounaspaikkoja on reilusti, ja kilpailu on kovaa.

– Mutta toisaalta paikat ovat hyvin erilaisia. On tosi hienoja lounaita, sesonkipaikkoja ja perinteisiä paikkoja, joilla on vannoutunut asiakaskunta.

Mama’s Kitchen & Bar tekee kotiruokaa alusta loppuun itse. Se on heidän valttikorttinsa, Hanna Kangasoja tuumii. Ravintola hoitaa myös Vaasan kaupunginteatterin väliaikatarjoilut.

Vaasalaisten lounassuosikkeja ovat hernekeiton lisäksi lihapullat, silakkapihvit, jauhemaksapihvit ja lisukkeena perunamuusi. Ruokajuomana kotikaljalla on kova menekki.

Vaasalainen lounasruokailija on melko laatutietoinen. Erityisesti salaattipöytien tarjonnasta puhutaan paljon, ravintoloitsijat kertovat.

Meillä on joitain asiakkaita, jotka ovat käyneet meillä vuodesta 2005 saakka.
Mama's Kitchen & Barin ravintoloitsija Petri Kangasoja

Perinteinen perjantaileike ei ole kuitenkaan vakiintunut Kangasojien lounaslistalle.

– Olemme joskus miettineet, pitäisikö meillä olla pinaattilättyperjantai. Teemme lätyt itse, ja niitä paistetaan aamuseitsemästä saakka, Hanna Kangasoja kertoo.

Mama’s Kitchenin & Barin lounas sisältää salaattipöydän ja parin ruokavaihtoehdon lisäksi tuoretta leipää ja pienen jälkiruoan.

– Ihmiset tykkäävät, kun saavat ottaa itse ruokaa buffetista, Petri Kangasoja sanoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Yhdessä työskentely sopii ravintoloitsijapariskunnalle hyvin, kun kummallakin on omat vastuualueet ja vahvuudet.
Kuva: Riikka Ilmonen

Vaasan parhaat asiakkaat

Lounasravintolan kulmakivenä on tuore ruoka, jonka raaka-aineissa ei pihistellä. Ruoanlaitossa käytetään kunnon kuohukermaa ja meijerivoita.

– Meille on myös tärkeää asiakkaiden huomioiminen. Jos olemme Vaasan paras lounasravintola, niin meillä on Vaasan parhaat asiakkaat, Petri Kangasoja toteaa.

Ravintiloitsijat kertovat, että lounaalla käy monenlaisia ihmisiä: eläkeläisiä, raksamiehiä, työporukoita, opiskelijoita ja teatterin väkeä.

– Meillä on joitain asiakkaita, jotka ovat käyneet meillä vuodesta 2005 saakka.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pian 20 vuotta lounaita

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Petri Kangasoja osti 28-vuotiaana ravintolan ja ryhtyi lounasravintolayrittäjäksi.

– Siihen rahat riittivät juuri ja juuri, ja se tuntui omalta jutulta.

Puoliso tuli mukaan yhdeksän vuotta sitten. Yhdessä ravintolan pyörittäminen sopii heille, pari sanoo ja lisää, että kaikille kuvio ei varmasti toimisi.

– Hannalla on hyvä silmä, ja hän osaa laittaa paikkoja. Minä puolestaan hoidan enemmän paperihommia. Meillä on selkeä työnjako, mutta aina voi kysyä toiselta mielipidettä.

Välillä pari ovat työskennellyt kahdestaan, mutta nyt työntekijöitä on neljä heidän lisäkseen. Ravintoloitsijat ovat kovin ylpeitä työntekijöistään.

– Meillä on huippu tiimi. Kukaan ei ajattele täällä, onko joku pomo vai työntekijä, vaan kaikki puhaltavat yhteen hiileen, Hanna Kangasoja sanoo.

Mainos

Mainos päättyy

Mainos

Mainos päättyy

Äänestäjien kommentteja voittajasta

Vaasan paras lounasravintola -äänestyksessä äänestettiin yhteensä 70:tä eri lounaspaikkaa, ja voiton vei Mama’s Kitchen & Bar. Ääniä annettiin yhteensä 460. Äänestäjien kesken arvottiin Scandic-majoituslahjakortti, jonka voitti Jesse Horsma.

Näin äänestäjät luonnehtivat voittajaa:

  • Vaasan parasta kotiruokaa, ja ihana henkilökunta.

  • Henkilökunta aina iloista ja ystävällistä. Sijainti loistava! Kaupungin paras salaattipöytä – monipuolista ja tuoretta. Kunnon kotimaista kotiruokaa parhaimmillaan.

  • Herkullinen ruoka, erityisesti pinaattilätyt.

  • Ruoka on aina huippuhyvää ja nykyiset tilat teatterilla viihtyisät ja modernit. Ja löytyy gluteenitonta pannaria ja leipää, mitä ei ole muualla tarjolla.

  • Loistavan maukasta kotiruokaa inspiroivissa puitteissa teatterilla. Pisteenä i:n päälle ihana henkilökunta!

  • Aina maukas lounas myös kasvissyöjälle, monipuolinen salaattipöytä ja ystävällinen ja lämminhenkinen palvelu.

  • Mahtava isäntäpariskunta, juttelevat ja huomioivat asiakkaat. Aina tuntee itsensä tervetulleeksi.

  • Hyvä henkilökunta, hyvät salaatit ja ruoat, jotka tehdään itse. Leivätkin leivotaan.

  • Rento, kotoisa fiilis. Plussaa kasvisruokavalikoimasta.

Jaa artikkeli
Lounaspaikka