Uutiset

Vaasan skeittihalli uudistui talkoovoimin – Ilmainen halli on harvinaista herkkua harrastajille

Theo Sahan mielestä uudistettu halli on todella hyvä.
Theo Sahan mielestä uudistettu halli on todella hyvä.
Kuva: Jarno Pellinen
  • Terhi Ekola

Vaasan skeittihallilla käy kova kuhina, kun yli kymmenen lasta skuuttailee ja skeittaa ramppeja ylös ja alas vauhdikkaasti. Osa tekee temppuja, ja välillä joku muksahtaa lattialle. Se ei kuitenkaan haittaa, vaan skuuttaaja nousee saman tien ylös ja laskee rampista uudestaan.

Vaasan skeittihallin valvoja Petri Saranpää kertoo, että halli on uudistettu tänä vuonna kokonaan. Talkoovoimin tehty remontti valmistui kesällä. Se on toteutettu käyttäjien toiveiden perusteella.

Remontin jälkeen hallille on tullut paljon uusia kävijöitä.

– Tämä on nyt lapsille parempi kuin vanha halli. Lisäksi meillä on hyvät aukioloajat, Saranpää sanoo.

Vaasan skeittihalliin ei ole pääsymaksua, mikä on Saranpään mukaan harvinaista.

Kaupungin julkaiseman tiedotteen mukaan uusiin ramppeihin ei ostettu lainkaan puutavaraa, vaan Vaasan Skate -yhdistyksen jäsenet hyödynsivät vanhat rampit rakentaen niistä uudet. Vanhat rampit olivat isoja eivätkä soveltuneet aloittelijoille tai harjoitteluun.

– Puoli vuotta tehtiin duunia, lähinnä iltaisin ja öisin, kertoo Vaasan Skate -yhdistyksen puheenjohtaja Markus Muurimäki.

Nyt hallissa on pienemmät ja monipuolisemmat rampit, joita voivat käyttää sekä aloittelijat että kokeneemmat skeittaajat.

Muurimäki on suunnitellut uudet rampit yhdistyksen työryhmän ideoiden perusteella. Alun perin idea ramppien uudistamisesta tuli hallin käyttäjiltä.

– Nuoret toivoivat hallin uudistamista, ja lähdimme suunnittelemaan asiaa Vaasa Skate -yhdistyksen kanssa, kertoo kaupungin nuorisopalvelukoordinaattori Anna-Leena Orava.

Oravan mukaan käyttäjiltä on saatu vain hyvää palautetta.

– Nuorten ilmeet ovat olleet, että wau, kun tänne on tultu ensimmäistä kertaa uusittuja tiloja katsomaan.

Vaasan kaupungin nuorisopalvelut ylläpitää Huutoniemellä sijaitsevaa hallia. Siellä on omat vuorot eri-ikäisille ja eri välineillä harrastaville. Myös tytöille on oma vuoro, jotta aloittamiseen olisi mahdollisimman matala kynnys.

Skeittihalli on auki arkisin iltapäivästä kello 14 lähtien. Viikonloppuisin hallia vuokrataan esimerkiksi syntymäpäiviä varten. Sunnuntaisin kello 15–20 halli on auki vain skeittaajille.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka