Uutiset

Vaasassa on huima tanssiviikonloppu

Kipinän Mini EK-ryhmällä oli esityksensä teemana syntymäpäivät viime vuoden Vaasa Dance Challenge -tapahtumassa.
Kipinän Mini EK-ryhmällä oli esityksensä teemana syntymäpäivät viime vuoden Vaasa Dance Challenge -tapahtumassa.
Kuva: Ida Jousmäki
  • Nea Rantanen
  • Terhi Ekola

Vaasalainen tanssikoulu Kipinä järjestää Variskan koululla Vaasa Dance Challenge -tanssitapahtuman tulevana viikonloppuna 29.–30.10.

Lauantaina ohjelmassa on koreografiakatselmuksia. Mukaan on ilmoittautunut 70 esitystä ja yli 300 tanssijaa. Esiintyjät ovat iältään 6–60-vuotiaita.

– Koreografiakatselmus eroaa tanssikilpailusta siinä, että siellä on raati katsomassa esityksiä ja antamassa tanssijoille palautetta, Kipinän toimitusjohtaja ja tanssinopettaja Ida Jousmäki kertoo.

Raati ei laita esityksiä paremmuusjärjestykseen, vaan kommentoi, miten tansseja ja koreografioita voisi parantaa ja mikä oli hyvää.

– Lopuksi jaetaan stipendit esityksille, jotka jäivät parhaiten raadin mieleen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Näyttäviä battleja

Lauantaina luvassa on myös katutanssibattleja, ja DJ:nä kuullaan vaasalaista musiikin tuottajaa ja esiintyjää Antonio Tecaa.

Katutanssibattlessa tanssijat muodostavat ympyrän. Vuorotellen kehän sisään astuu kaksi tanssijaa, jotka kilpailevat keskenään muiden tanssijoiden katsoessa. Yleensä katutanssibattlet yhdistetään hiphop-tanssin ja katutanssin kulttuuriin, mutta muunkin lajin tanssijat voivat osallistua.

Sunnuntaina vierailevat tanssinopettajat pitävät työpajoja tanssijoille 12-vuotiaista ylöspäin. Kipinä järjesti Vaasa Dance Challenge -tapahtuman myös viime vuonna.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Zumbaa rintasyöpänaisten hyväksi

Vaasalainen zumbaohjaaja Martha Zamora järjestää puolestaan 10. kerran Party in Pink -hyväntekeväisyystapahtuman, jossa tanssitaan kaksi tuntia.

Maksullisen tempauksen tuotto lahjoitetaan Vaasan rintasyöpänaisten hyväksi. Se on Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen sisällä toimiva kerho.

Hyväntekeväisyyszumba järjestetään lauantaina 29.10. kello 13–15 Vamian urheilusalissa osoitteessa Sepänkyläntie 16.

Sinne tulee yhdeksän zumbaohjaajaa ympäri maakuntaa. Ensimmäisen tunnin ohjelma on kevyt ja sopii sekä aloittelijoille että ikääntyneille. Toisella tunnilla tempo on kiivaampi.

– Kaikki voivat tulla mukaan tanssimaan, Zamora kannustaa.

Tapahtumassa on myös arvonta, jonka tuotto menee hyväntekeväisyyteen ja johon yli 60 vaasalaista yritystä on lahjoittanut palkintoja.

Zamora tuntee useita naisia, jotka sairastavat tai ovat sairastaneet rintasyöpää.

– Osa heistä on edesmenneitä, kuten Vaasan rintasyöpänaisten entinen puheenjohtaja Anja Kangasniemi. Hän toivoi, että jatkaisin tapahtuman järjestämistä.

Vaasan rintasyöpänaisten sihteeri Asta Lepistö toteaa, että he käyttävät tapahtumasta kertyvät varat virkistykseen ja rintasyövästä tiedottamiseen. Lähiajan suunnitelmissa on osallistua Pohjanmaan syöpäyhdistyksen potilaspäiville.

Lepistön mukaan rintasyöpä on naisten yleisin syöpä, jota ilmenee myös nuorilla. Yli 90 prosenttia sairastuneista paranee. Hän kehottaa naisia tutkimaan rintansa säännöllisesti.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka