Uutiset

Viihteen nälkään herkullisia henkilöhahmoja ravintolamaailmassa ja aristokraattisen gangsterin elämää

Theo James nähdään Guy Ritchien uudessa rikossarjassa The Gentleman. Sarja perustuu ohjaajan samannimiseen elokuvaan, joka sai ensi-iltansa vuonna 2019.
Theo James nähdään Guy Ritchien uudessa rikossarjassa The Gentleman. Sarja perustuu ohjaajan samannimiseen elokuvaan, joka sai ensi-iltansa vuonna 2019.
  • Mirella Kivelä

Alkuvuosi on tarjonnut monta kiinnostavaa sarjaa viihteen ystäville. Yksi näistä on Yle Areenalla nähtävä tanskalainen draamasarja Jokaisen miehen takana muistuttaa jo aikaisemmin suosittelemaani The Bear -sarjaa, jotka molemmat sijoittuvat ravintolamaailmaan.

Aivan samaan hengästyttävyyteen ei Jesper Zuschlagin ja Julie Rudbækin luoma sarja pääse, mutta sarjan käsikirjoitus ja päähahmot ovat niin herkullista katsottavaa, että tämän sarjan ahmii hetkessä.

Laadukkaan ravintolan johtaja Vibeke (Ann Eleonora Jørgensen) kaipaa ravintolaan uutta maustetta ja palkkaa Michaelilta (Zuschlag) kysymättä uuden vuoromestarin Najan (Rudbæk).

Naja tulee toisesta ravintolasta ja intoa täynnä muuttaakseen toksisen työympäristön luovuutta ja intoa puhkuvaksi ravintolaksi. Michael ei Najan uudistuksista innostu, vaan tekee nopeasti selväksi, mikä hän on miehiään.

Kylmäkiskoinen, äkkipikainen ja itsekeskeinen Michael ei lämpene antamaan vapaapäivää edes hautajaisiin, ellei kyseessä ole omat. Kuvitteellisen kööpenhaminalaisen ravintolan arki horjuu Najan ja Michaelin keskinäisestä kilpailusta. Muu henkilöstö joutuu puntaroimaan myös omia arvojaan.

Kahdeksanosaisen sarjan ovat käsikirjoittaneet ja ohjanneet siinä näyttelevät Zuschlag ja Rudbæk. Ystävykset muistetaan jo aikaisemmasta yhteistyöstä mm. huippusuositussa sarjassa Kolmekymppiset (2018–2021).

★★★★★

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Aristokraattista gansterin elämää

Guy Ritchien uusin teos The Gentleman sai ensi-iltansa Netflixissä maaliskuun alussa. Sarja perustuu ohjaajan vuonna 2019 julkaisemaan samannimiseen elokuvaan The Gentleman.

Brittisarjan pääosaa näyttelee Theo James, joka on todella erinomainen valinta päärooliin. Jamesin hahmo Eddie Halstead perii yllättäen isänsä herttuan tittelin ja kaikki siihen kuuluvan omaisuuden.

Kotiin armeijasta palannut poika huomaa kuitenkin isänsä omaisuuden olevan huonossa jamassa, mutta tekohengitystä antaa tilan alla pyörivä menestyksekäs kannabisbisnes.

Yllättäen Eddie huomaa olevansa keskellä Lontoon rikollisjengien kahinoita, samalla kun hän yrittää ostaa perheensä ulos bisneksestä. Kokaiinipöllyissä elävä ja pahasti velkaantunut veli aiheuttaa päänvaivaa ja odottamattomia bisnestä haittaavia käänteitä on luvassa.

Guy Ritchie onnistuu erinomaisesti rakentamaan täysin uuden teoksen elokuvan pohjalta. Juoni ja käsikirjoitus ovat mielenkiintoisia.

Sarjassa nähdään myös Ritchielle tyypillistä viihdyttävää kerrontaa, joka pitää katsojan taitavasti koukutettuna sarjaan. En malta odottaa sarjan toista kautta.

★★★★

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pimeän mailla

Mikäli dekkarisarjat kiinnostavat, niin voin lämpimästi suositella True Detectiven neljättä kautta Night Country, joka on nähtävillä HBO Maxilla. Neljäs kausi onkin noussut sarjan suosituimmaksi, ja sen pääosissa nähdään Jodie Foster ja Kali Reis.

Tarina alkaa, kun Alaskan Ennisin tutkimuksenlaitoksen koko kahdeksanhenkinen miehistö katoaa. Tutkijat joutuvat kohtaamaan menneisyyden aaveita tutkiessaan mysteeristä katoamista.

Katoamiseen tuntuu liittyvän muinaisaikojen uskomuksia ja selittämättömiä asioita ikijään syvyyksistä. Järisyttävän koukuttava sarja ei ole herkkähermoisille.

★★★★★

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka