Uutiset

Vuoden yrittäjä -palkintoja saivat muun muassa paikalliset tehdas, rakennuskorjausyritys ja kahvila

Crimppi tunnetaan johdin- ja valokuitusarjoista. Toimitusjohtaja Timo Harri kertoo, että Vaasan tehtaalla työskentelee 150 henkilöä, Kroatiassa 180 ja Kiinassa 50 henkilöä.
Crimppi tunnetaan johdin- ja valokuitusarjoista. Toimitusjohtaja Timo Harri kertoo, että Vaasan tehtaalla työskentelee 150 henkilöä, Kroatiassa 180 ja Kiinassa 50 henkilöä.
Kuva: Jarno Pellinen
  • Laura Krohn

Vaasalainen Crimppi oy on valittu vuoden maakunnalliseksi yritykseksi. Se on kasvanut pienestä yhtiöstä Suomen suurimmaksi johdinsarjatehtaaksi ja kansainvälisesti toimivaksi konserniksi. Yhtiö on avannut tehtaat Suomen lisäksi Kiinaan ja Kroatiaan. Uutta tehdasta suunnitellaan parhaillaan Baltiaan.

Valinnan teki Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät.

– Kannustamme aina yrityksiä kasvamaan rohkeasti, kuten Crimppi on loistavin tuloksin tehnyt. Yhtiö on rivakasta kasvusta huolimatta ollut uskollinen kotipaikkakunnalleen. Hyvänä osoituksena tästä on Vaasan Runsorissa sijaitseva tehdas, jota on laajennettu vuosien varrelle useaan kertaan, Rannikko-Pohjamaan yrittäjien puheenjohtaja Magnus Sundell sanoo.

Perusteluissa kiitetään myös yrityksen panostuksia vastuullisuuteen ja henkilökunnan hyvinvointiin sekä sitoutumista ihmisoikeuksiin ja ympäristönsuojeluun kaikilla tehtaillaan.

Crimpin toimitusjohtaja Timo Harri korostaa henkilökunnan merkitystä menestystarinassa.

– On hienoa, että Seppo Hujasen ja Eeva-Riitta Mansikkamäen alulle panema ja Arto Laineen ja minun jatkama työ huomioidaan tällaisella tunnustuksella. Meillä on aina ollut hyvä ja luotettava tiimi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lentokentällä kahvila jo 17 vuotta

Vuoden yksinyrittäjäksi Rannikko-Pohjanmaalla valittiin tuottaja Susanne Skata. Hänen yrityksensä Maxmo Media tuottaa elokuvia, tekstiä, kuvia, ääntä, grafiikkaa ja lähetyksiä eri formaateissa ja eri alustoilla. Hän myy palveluitaan ja tuotantojaan koko Pohjolassa.

Vuoden nuori yrittäjä Rannikko-Pohjanmaalla on Maunu Ylimäki. Hän on veljensä kanssa perustanut Vaasaan rakennuskorjauksiin keskittyvän perheyrityksen Rennova, joka tarjoaa kokopäivätyötä 13 henkilölle. Brittiläinen talouslehti Financial Times listasi Rennovan vuonna 2020 ”1000 eurooppalaista kasvuyritystä”-listalle.

Vaasan Yrittäjät palkitsivat Vuoden Yrittäjä -palkinnolla Pohjanmaan Siivous Oy:n sekä Cafe Faríni Oy:n.

Pohjanmaan Siivous on yrityssiivouksiin erikoistunut perheyritys, joka toimii Vaasan lisäksi Seinäjoella ja Oulussa.

Jo 17 vuotta toiminut Cafe Faríni sijaitsee Vaasan lentokentällä. Yrittäjä Veli-Pekka Hannula korostaa, että yhteistyö alueen ravintola-alan yrittäjien välillä on tärkeää.

– Reilu yhteistyö on kaikkien etu, niin paikallisten kuin turistien. Mitä enemmän euroja alueelle jää, sitä parempi.

Mustasaaren vuoden yrittäjiksi on valittu Rebecca ja Tony Granholm. He pyörittävät Petsmossa perheyritystä Granholms Grönsaker, joka on yli 20 vuoden ajan viljellyt vihanneksia teollisuuden, suurkeittiöiden ja kauppojen tarpeisiin. Sillä on merkittävä markkinaosuus Suomessa ja se myy vihanneksia myös vientiin.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Yrittäjiä palkittiin

  • Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien palkinnot: Vuoden maakunnallinen yritys Crimppi, Vuoden yksinyrittäjä Susanne Skata, Vuoden nuori yrittäjä Maunu Ylimäki.

  • Vaasan Yrittäjät:Vuoden yrittäjät Pohjanmaan Siivous sekä Cafe Faríni.

  • Mustasaaren Yrittäjät: Vuoden yrittäjä Granholms Grönsaker.

  • Vörå Företagare: Vuoden yrittäjä Baggas Bil & Traktor.

  • Suomen Yrittäjien suurristi: yrittäjä, kunnallispoliitikko Mikael Fredman.

  • Palkinnot jaettiin 4.11. vuosittaisessa yrittäjäjuhlassa Vaasassa Strampenilla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka