Uutiset

Wasa Footballcup oli upea kokemus kansainvälisestä turnauksesta myös ensikertalaisille

Turnauksissa pelikaverit tulevat tutuiksi toisilleen.
Turnauksissa pelikaverit tulevat tutuiksi toisilleen.
Kuva: Jonne Keturi
  • Markus Leskinen

Wasa Footballcup eli WFC on vuosittain järjestettävä kansainvälinen jalkapalloturnaus, jonka parissa mittelöitiin viime viikonloppuna Vaasassa. Turnaus on suunnattu 6–15 -vuotiaille tytöille ja pojille.

Wasa Footballcup keräsi tänä vuonna lähes 7 000 innokasta futaajaa. Tapahtuma kuuluu Suomen kolmen suurimman junioriturnauksen joukkoon jalkapallossa. Kansainvälisiä osanottajia on erityisesti Pohjoismaista sekä Baltiasta ja Euroopasta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pelaamisen riemua

Myös junnuliigalaisia oli mukana noin 150 kaikkiaan 16 joukkueen voimin. Nuorimmat olivat vuonna 2016 syntyneitä. VPS Junioreiden Junnuliiga- ja tapahtumavastaavana toimiva Nanne Lindberg kertoo, että tämä oli monille ensimmäinen turnauskokemus lajin parissa.

– Peleissä on ollut onnistumisia ja pelaamisen riemua. Näkyy ilo, että pääsee pelaamaan isossa turnauksessa. Riippumatta siitä, miten edelliset pelit ovat menneet, seuraavia pelejä odotetaan malttamattomina! Monille junnulle tämä on tosi upea kokemus, iloitsee Lindberg.

Valmentajia Junnuliigasta WFC:n turnaukseen tuli 16, ja osassa joukkueista mukana oli myös apuvalmentajia.

Turnauksessa lapset pääsevät pelaamaan kolmen päivän aikana useita erilaisia joukkueita vastaan. Pelejä oli vähintään viisi.

– Kokemuksena WFC on useille lapsille ensimmäinen turnauskokemus. Viime vuoteen verrattuna oheistapahtumiakin on mukana, mikä tuo tapahtumaan vielä enemmän tunnelmaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Turnauksista oppia tuleviin koitoksiin

Lindberg listaa tällaisista turnauksista monenlaista hyötyä. Oman joukkueen pelikaverit tulevat vielä enemmän tutuiksi toisilleen. Lisäksi turnauksessa saa lisää pelikokemusta ja pääsee näkemään kokeneempien pelaajien otteita.

Myös kotijoukot saavat oppia siitä, millaisia tapahtumia omilla junioreilla tulee olemaan tulevaisuudessa. Samalla valmentajat näkevät, missä kohtaa jokaisen pelaajan kehityksessä ollaan.

Pienemmissä ikäryhmissä ei niin usein tehdä vielä pitkiä turnausreissuja, vaan pääasiassa vastassa ovat lähialueen joukkueet. WFC:n peleissä näistäkin monet ovat junnuliigalaisille uusia tuttavuuksia.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Turnauksen jälkeen pieni kesätauko

Tänä vuonna Junnuliiga on sujunut mukavasti aktiivisten osallistujien ansiosta.

– Erityisen hyvin on onnistunut valmennus, josta kuuluu kiitos meidän äiti- ja isävalmentajille sekä kesätyöntekijöille, jotka ovat mahdollistaneet junnuliigalaisille hyvät harjoitteluolosuhteet viikosta toiseen. He tekevät arvokasta työtä juniorijalkapallon eteen!

Lindberg haluaa kiittää myös vanhempia, jotka ovat innolla osallistuneet ja kannustaneet peli-illoissa ja muissa tapahtumissa.

– Lapsille on todella tärkeää saada kotoa positiivisia kokemuksia urheilusta, koska se ruokkii heitä olemaan toiminnassa jatkossakin mukana.

Junnuliiga jää kesätauolle, ja peli-illat jatkuvat taas 26.7.

Mainos

Mainos päättyy

Mainos

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka