Uutiset

Yksi loppukesän odotetuimmista kulttuuritapahtumista lähestyy, ja järjestelyt ovat täydessä vauhdissa

Andrea Frondelius-Kovács, Meri Lammi, Pia Kokko, Clara Lumio ja Veera Niskanen (kameran toisella puolella) ovat tämän vuoden Taiteiden yön järjestelyiden takana.
Andrea Frondelius-Kovács, Meri Lammi, Pia Kokko, Clara Lumio ja Veera Niskanen (kameran toisella puolella) ovat tämän vuoden Taiteiden yön järjestelyiden takana.
Kuva: Veera Niskanen
  • Vaasa

Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluiden toimistolla eletään vuoden kiireisintä aikaa, kun yksi loppukesän odotetuimmista tapahtumista, Taiteiden yö, lähestyy. Sitä vietetään tänä vuonna torstaina 11.8.

Pääkirjasto on tänäkin vuonna vilkas tapahtumapaikka. Kulttuuriavustaja Andrea Frondelius-Kovács kertoo monipuolisuuden inspiroivan.

Draama-salissa päästään kuulemaan bändimusiikkia. Ensimmäisen kerroksen Essee-salissa on luvassa joogaa sekä runonlausuntaa ja aulassa on mahdollista tutustua esimerkiksi 3D-tulostukseen. Venny-sali muuntautuu puolestaan tanssiesitysten näyttämöksi. Erilaisia näyttelyitä on kaikissa kerroksissa.

Ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan elokuun alussa Taiteiden yön verkkosivuilla.

– Hyvän porukan kanssa on kiva miettiä, miten eri tiloja voidaan käyttää. Max Bäckman toimii bändien kanssa ja Geir Byrkjeland järjestelee kirjaston uutta studiotilaa, jossa pääsee myös nauttimaan musiikista, Frondelius-Kovács sanoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaupungin kokoinen kohtaamispaikka

Kulttuuriavustaja Clara Lumio on järjestämässä vuosittaista kulttuurijuhlaa ensimmäistä kertaa. Kokemusta Vaasan Taiteiden yön vierailijana on kuitenkin kertynyt jo monen vuoden ajalta. Lumio uskoo molemmista näkökulmista ja aiemmista opinnoista taiteen parissa olevan hyötyä.

– Kokonaiskuva on helpompi hahmottaa, kun tapahtuman rakenne on tuttu. Toisaalta mukana on myös paljon uutta, kuten karnevaalikulkue, Lumio toteaa.

Meri Lammi on mukana Taiteiden yön järjestelyissä toista kertaa. Kun tapahtuma järjestettiin edellisen kerran vuonna 2020, Lammi työskenteli kulttuuriavustajana. Tänä vuonna viestintää opiskeleva Lammi on Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluilla viestinnän harjoittelijana.

– Koronapandemia toi omat haasteensa tapahtuman suunnitteluun, sillä kukaan ei ollut kokenut vastaavaa aikaisemmin. Meillä oli kuitenkin rautainen tiimi ja saimme toteutettua tapahtuman, vaikkakin hieman perinteistä poikkeavana.

Lammin nimi löytyy lisäksi esiintyjien joukosta: hän toimii pääkirjaston aulassa esitettävän FLOODED-tanssivideoteoksen koreografina.

– Osallistuimme koreografialla katutanssin SM-kisoihin ja päädyimme tekemään siitä myös videoprojektin. On upeaa nähdä se osana Taiteiden yön ohjelmaa, Lammi sanoo.

Järjestäjät odottavat innolla tauon jälkeen palaavaa Taiteiden yötä. Tapahtuma luo kaupungin kokoisen kohtaamispaikan, joka tuo ihmisiä yhteen.

– Parasta on, kun saa nähdä työnsä hedelmät. Jos yleisöllä on hyvä fiilis ja näen paljon hymyjä Taiteiden yössä ympäri kaupunkia, olemme onnistuneet. Odotamme spontaaneja kohtaamisia ja hetkiä, joita voi muistella vielä vuosien päästä, Frondelius-Kovács ja Lumio sanovat.

Veera Niskanen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka