Yleisöltä

Onko ydinvoima oikeasti niin “paha”?

Ukrainan sodan myötä maailmassa on huomattu liiallinen riippuvuus ulkomaisesta, etenkin venäläisestä energiasta. Tällä hetkellä noin 18,4 prosenttia Suomessa käytetystä sähköstä ja suuri osa fossiilisista polttoaineista tuodaan ulkomailta.

Ydinvoima olisi erinomainen ratkaisu tähän ja lisäisi merkittävästi Suomen omavaraisuutta. Nykyään ydinvoima on turvallisin energiantuotantotapa ja myös kaikista ympäristöystävällisin.

Ydinvoimaa on käytetty Suomessa kymmeniä vuosia ilman onnettomuuksia. Sen turvallisuudesta myös huolehditaan tarkasti. Ydinvoima ei myöskään tuota kasvihuonekaasuja, jotka ovat suurin syy ilmaston lämpenemiseen, joten käyttämällä ydinvoimaa perinteisten, fossiilisten polttoaineiden sijaan, voimme hidastaa ilmaston lämpenemistä.

Onko meillä oikeutta jatkaa fossiilisten polttoaineiden käyttöä nykyisessä tilanteessa? Asia ei tietenkään ole mustavalkoinen, mutta jos punnitaan ydinvoiman etuja ja haittoja, niin edut ovat huomattavasti suuremmat. Siksi ydinvoimaa tulisi rakentaa lisää.

Lukion 1E-luokkalainen

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka