Uutiset

Vaasa-lehden patsaskilpailu ratkesi: Tässä ovat oikeat vastaukset ja voittajat

Patsas numero 1. Edvin Hevonkosken ITE-taideteos Mäkilä esittää sotilasta ja hevosta. Se sijaitsee liikenneympyrässä Jukolantiellä, Prisman luona, jonne se siirrettiin Edvininpolun varrelta vuonna 2010.
Patsas numero 1. Edvin Hevonkosken ITE-taideteos Mäkilä esittää sotilasta ja hevosta. Se sijaitsee liikenneympyrässä Jukolantiellä, Prisman luona, jonne se siirrettiin Edvininpolun varrelta vuonna 2010.
Kuva: Jarno Pellinen
  • Anne Laurila

Vaasa-lehdessä 21.6. julistimme kuvasuunnistustehtävän ja lukijakilpailun lukijoillemme.

Kysyimme, missä päin Vaasaa sijaitsevat kuvaamamme 15 patsasta. Kysymyksiin sai vastata Vaasa-lehden verkkosivun lomakkeella, ja vastausaika päättyi viime sunnuntaina puoliltaöin. Tässä jutussa näet oikeat vastaukset.

Saimme kilpailuun 55 vastausta, joista 22 oli täysin oikein. Moni erehtyi luulemaan patsaan numero 1 sijaintipaikaksi Asevelikylän Edvininpolkua. Toinen kompastuskivi oli C.A. Setterbergin pysti, jota moni luuli Vaasan yliopiston pihassa sijaitsevaksi A.A. Levónin patsaaksi.

Haluatko tietää lisää Vaasan patsaista? Lue muistomerkkeihin perehtyneen Aimo Nybergin haastattelu!

Patsaskilpailuun oikein vastanneiden kesken arvoimme viisi kesäistä Vaasa-kassia sisältöineen. Kassit voittivat Ari Uusitalo, Annika Pensas, Eliisa Saarela, Katriina Swanljung ja Marianne Ala-Kitula. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

Klikkaa kuvaa, niin näet selostuksen, mikä patsas on kyseessä ja missä se sijaitsee!

Patsas numero 2. Meri ja veden muisti -teos sijaitsee Suvilahdessa Patteriniementien varrella, Hevosenpolun ja Minkinpolun välisellä nurmikolla (2011).
Patsas numero 3. Vaasan kaupungin ruutuasemakaavan ja useita rakennuksia suunnitelleen Carl Axel Setterbergin patsas sijaitsee Kirkkopuistikon ja Kasarminkadun risteyksessä (1996).
Patsas numero 4. Napuen taistelun (1714) muistomerkki sijaitsee Vähänkyrön kirkon sivustalla (1979).
Patsas numero 5. Jääkäri-patsas sijaitsee Hovioikeuden puistossa, lähellä Vaasanpuistikkoa ja Vaskiluodon siltaa (1958).
Patsas numero 6. Talkootyönä valmistunut Fyrry sijaitsee Vähänkyrön kirkonkylän liikenneympyrässä (2021).
Patsas numero 7. Jäätie-veistos on talvisodan 1939–40 jäätien muistomerkki (2000). Se sijaitsee Vöyrinkadun varrella, Tiklaspuistossa.
Patsas numero 8. Peikko ja impi sijaitsee myös Vöyrinkadun varrella, Tiklaspuistossa. Veistos valmistui 1917 kauppaneuvos Frithjof Tikanojan kesähuvilan Meriniemen puistoon, mutta Tikanoja lahjoitti veistoksen Vaasan kaupungille 1959, ja se siirrettiin Tiklaspuistoon.
Patsas numero 9. Vaasan vanhin patsas on Korsholman valleilla Vanhassa Vaasassa oleva risti (1894).
Patsas numero 10. Vaasassa on kaksi Karhu-patsasta. Kuvan Karhu on Koulukadun ja Rantakadun välissä sijaitsevassa Koivupuistossa (1920-luvun alkupuoli). Toinen Karhu on Pohjanmaan museon etupihalla.
Patsas numero 11. Luonnonpalvoja-teos sijaitsee Vaasan keskussairaalan pääsisäänkäynnin edessä olevassa liikenteenjakajassa (1998).
Patsas numero 12. Auringon lapsi katselee kohti aurinkoa meren äärellä, Palosaaren Yliopistonrannassa, Domus Bothnica -rakennuksen vieressä (2010).
Patsas numero 13. Osa kaikkeutta -teos sijaitsee Vanhassa Vaasassa, Vanhan Vaasan kadun ja Lehtikuusentien/Lumivaarantien liikenneympyrässä (2015).
Patsas numero 14. Luotsi-patsas seisoo suihkukaivossa, joka sijaitsee Vaasan kirkon puistossa, kirkon ja kaupungintalon välissä. Luotsin takana seisoo ruorimies, jolla on sydvesti päässään (1959).
Patsas numero 15. Intialaista Sri Chinmoyta esittävä patsas sijaitsee Hietalahden Villan puistossa. Kansainvälinen Rauhanjuoksu lahjoitti patsaan Vaasan kaupungille, ja samanlaisia patsaita on useita ympäri maailmaa (2010).

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka